Βασίλισσα Ελισάβετ: Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση

Βασίλισσα Ελισάβετ

Δύο 24ωρα πριν τον θάνατο της, η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε χαμογελαστή την Ελίζαμπεθ Τρας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι του Μπάκινχαμ. Μια είδηση που βύθισε στο πένθος σύσσωμο τον βρετανικό λαό και αποτέλεσε πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, όπου υποδέχθηκε την Λιζ Τρας ώστε να τη διορίσει ως πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας. Στις φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί, λοιπόν, πριν από λίγα 24ωρα, η βασίλισσα Ελισάβετ δείχνει ευδιάθετη και γλυκιά απέναντι στη νέα πρωθυπουργό

«Υποδέχτηκε χαμογελαστή σε ακρόαση την αξιότιμη βουλευτή Ελίζαμπεθ Τρας και της ζήτησε να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση» σύμφωνα με την δήλωση που εκδόθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Ο θάνατος της αγαπημένης μου μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή μέγιστης θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο μιας αγαπημένης μονάρχη και μιας πολύ αγαπημένης μητέρας» τόνισε, μέσα σε όλα, ο βασιλιάς Κάρολος ο 3ος πλέον το βράδυ της Πέμπτης μετά την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.