Βασίλης Κούκουρας: Το ατύχημα που τον καθήλωσε στο κρεβάτι για δύο μήνες

«Το ατύχημα ήταν σοβαρό. Για πρώτη φορά στη ζωή μου...»

Ο ηθοποιός Βασίλης Κούκουρας άνοιξε την καρδιά του στη Ρενέ Σαραντινού και στο περιοδικό Λοιπόν και μίλησε για τη δουλειά του, την πρόσφατη εμφάνιση του στην τηλεόραση ως παρουσιαστής, αλλά και για το σοβαρό ατύχημα που τον καθήλωσε στο κρεβάτι για δύο μήνες.

Έχεις μεγάλη αγάπη στις μηχανές.

Ναι, αυτό είναι αλήθεια, μου αρέσουν πολύ. Έπαθα ένα σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, στην Κηφισίας, το οποίο θα μου στοίχιζε πολύ ακριβά. Ευτυχώς, δεν μου στοίχισε…

Τι συνέβη;

Ήμουν πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία μου, γιατί χτύπησα. Ευτυχώς, επειδή έχω μια σοβαρή ενασχόληση με το αντικείμενο που λέγεται μηχανή, έχω παιδεία και μία εκπαιδευτική ικανότητα, λόγω κάποιων σχολών που έχω παρακολουθήσει, ήμουν κατάλληλα εξοπλισμένος, δεν έπαθα τα χειρότερα και είμαι όρθιος. Το ατύχημα ήταν σοβαρό. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, μετά από πολλά χρόνια που οδηγώ μηχανές, παραπάνω από 30 χρόνια, μου έτυχε αυτό. Πρέπει όλοι να προσέχουν πολύ και να έχουν κατάλληλο εξοπλισμό. Το ατύχημα με είχε καθηλώσει στο κρεβάτι για περίπου 4 μήνες.

Ήσουν 4 μήνες κλινήρης;

Σχεδόν. Τους 2 πρώτους μήνες ήμουν σχεδόν ακίνητος. Μετά τους 2 μήνες άρχισα σιγά – σιγά να σηκώνομαι με κηδεμόνες, με κολάρα. Για να αποφύγω την εγχείρηση, έκανα συντηρητική αποθεραπεία. Ο γιατρός μου είχε πει ότι πρέπει μαλακά να σηκώνομαι, να περπατάω. Δεν έβγαινα από το σπίτι, στην αρχή έκανα γύρω – γύρω βόλτες μέσα, για να μην πάνω αγκύλωση. Πέρασα δύσκολα. Δύο μήνες δεν βγήκα από το σπίτι καθόλου.