Βασίλης Γκουρούσης: Αποφυλακίστηκε μετά από 14 μήνες

Βασίλης Γκουρούσης

Η ανακοίνωση των συνήγορων υπεράσπισης...

Ο Βασίλης Γκουρούσης, ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, αποφυλακίστηκε 14 μήνες μετά τη σύλληψή του για το ριφιφί στο Ψυχικό. Το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βασίλη Γκουρούση, κ. Αντώνης Βουλγαράκης και κ. Βασίλης Σερεμέτης, αναφέρει:

«Ο εντολέας μας κ. ΓΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ με σύμφωνη γνώμη της κας Εισαγγελέως και Διάταξη του -επί μακρόν και ενδελεχώς χειριζόμενου την κύρια ανάκριση- κου Ανακριτή οδηγήθηκε στην ελευθερία, γενομένης δεκτής επί της ουσίας της αιτήσεως αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης και των περιεχόμενων σε αυτήν ισχυρισμών της υπεράσπισης.

Παρά την επί 4,5 μήνες παρακολούθηση του εντολέα μας μέχρι την προσαγωγή του και την παραπομπή του ενώπιον του κου Ανακριτή τον Μάρτιο του 2021, αλλά και την επί 14 μήνες κύρια ανάκριση ΟΥΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ προέκυψε από οιαδήποτε έρευνα που έλαβε χώρα.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, το μοναδικό στοιχείο ενδείξεως εμπλοκής του εντολέα μας, και δη η ύπαρξη ενός ελάχιστου μικτού δείγματος βιολογικού υλικού εντός μίας θυρίδας, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΗΚΕ από τα νεώτερα στοιχεία αλλά και τα εργαστηριακά δεδομένα που αναδείχθηκαν και προσκομίστηκαν με επιμέλεια της υπεράσπισης, αποδεχόμενου -στην ανακριτική διάταξη- του ενδεχόμενου της τυχαίας μεταφοράς βιολογικού υλικού, όπως η υπεράσπιση από κοινού με τον Τεχνικό μας Σύμβουλο-Γενετιστή δρα. Γεώργιο ΦΙΤΣΙΑΛΟ από την πρώτη στιγμή ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ με συνέπεια υποστήριξε και απέδειξε.

Η προσπάθεια της υπερασπίσεως θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απαλλαγή του εντολέα μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ να αποφανθεί επί της υποθέσεως αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που ευρίσκονται εντός της δικογραφίας».