Βασίλης Δημαράς: Θάνατος – μυστήριο στο Μεσολόγγι! Το μοιραίο ραντεβού στο ποτάμι…

Βασίλης Δημαράς

Τα αποκαλυπτικά σημειώματα στο συρτάρι ρίχνουν φως στην υπόθεση!

Ο Βασίλης Δημαράς 33 χρόνων, από το Μεσολόγγι, βρέθηκε στον λάθος τόπο την λάθος ώρα. Το γεγονός ότι ήταν κωφάλαλος, καλόκαρδος αλλά ευκολόπιστος, τον καθιστούσε εύκολο θύμα.

Οι συγγενείς του ερευνούσαν για καιρό τον θάνατο του και μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο που όρισαν, εντόπισαν την δολοφονία του, που ήταν σκηνοθετημένη για να φανεί πνιγμός.

Ο ίδιος ο Βασίλης ήταν σαν να έδειχνε τη λύση του μυστηριώδους θανάτου του. Σ’ ένα συρτάρι στο σπίτι του, είχε κρύψει αποκαλυπτικά σημειώματα… Όσο η έρευνα προχωρούσε σε βάθος, νέα συγκλονιστικά στοιχεία ήρθαν στο φως και έφεραν στην επιφάνεια έναν ακόμη θάνατο…

«Το μοιραίο ραντεβού στο ποτάμι»

Ο πατέρας του άτυχου νέου, μίλησε στο «Τούνελ» από το μαντρί, όπου συνήθιζε να βόσκει τα πρόβατα της οικογένειας. Το μόνο που ζητά είναι να λάμψει η αλήθεια για να μπορέσει να αναπαυθεί η ψυχή του γιου του. Ο Θεοχάρης Δημαράς ανέφερε στην  Αγγελική Νικολούλη ότι «δεν ήταν ατύχημα, αλλά εσκεμμένο αυτό που έγινε».

Κάτι που του έκανε εντύπωση, είναι πως τη μοιραία μέρα ο Βασίλης του είπε πως είχε ένα ραντεβού και του υπέδειξε το σημείο όπου αργότερα βρέθηκε νεκρός. Η οικογένεια ανέθεσε την υπόθεση σε ιατροδικαστή – πραγματογνώμονα, καθώς από την αρχή υποστήριζε πως ο θάνατος του γιου τους δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά δολοφονία, κάτι που επιβεβαιώθηκε.

Ο μυστηριώδης «παππούς» στο ραντεβού θανάτου…

Μεταξύ των κατοίκων είναι κοινό μυστικό πως στον τόπο τους παραβατικά στοιχεία ψάχνουν για αρχαία και χρυσές λίρες. Στο μυαλό των περισσότερων ο Βασίλης έπεσε θύμα μιας τέτοιας παράνομης ενέργειας. Είτε γιατί βρέθηκε στον λάθος τόπο την λάθος ώρα, είτε γιατί κάποιος ή κάποιοι προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο νέος για να κερδίσει περισσότερα χρήματα έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού ή εξυπηρετήσεις όταν του το ζητούσαν. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, εργατικός, πρόθυμος, χαμογελαστός και καλόκαρδος, αλλά ευκολόπιστος. Τη μοιραία μέρα που έχασε τη ζωή του, είπε σε έναν φίλο του: «Πάω, πάω παππού, κρίμα…» δείχνοντας προς το σημείο που αργότερα βρέθηκε νεκρός.

Τα στοιχεία στο συρτάρι του Βασίλη ρίχνουν φως…

Η Αγγελική Νικολούλη με την κάμερα του «Τούνελ» βρέθηκε στο σπίτι του Βασίλη όπου ζούσε με την οικογένεια του.

Στα προσωπικά του αντικείμενα η μητέρα του εντόπισε δύο ιδιόχειρα σημειώματα, που ενίσχυσαν την άποψη των γονιών του πως κάτι σοβαρό κρυβόταν πίσω από τον θάνατο του.

Στο ένα έγραφε: «Εγκλήματα Εύηνος». Στο άλλο είχε γράψει το όνομα ενός αστυνομικού και χρηματικά ποσά. Κανείς από την οικογένεια του δεν γνώριζε σε τι ακριβώς αναφερόταν.

Οι συγγενείς του μιλώντας στην δημοσιογράφο απηύθυναν δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη να μιλήσουν έστω και ανώνυμα.

«Ο Βασίλης κάτι είδε και του την φυλάγανε…»

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως υπάρχουν φήμες για πολλούς θησαυρούς θαμμένους στον τόπο και δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν να τους βρουν. «Τα παλιά χρόνια δεν τα πήγαιναν ούτε στις τράπεζες, ούτε στα χρηματιστήρια, τα έθαβαν», εξήγησε στο «Τούνελ» ο μάρτυρας.

Σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή εκτός από το ποτάμι του Εύηνου, θεωρείται και το βουνό Βαράσοβα. «Πολλά ακούγονται… Στο παρελθόν κι άλλος συγχωριανός μας βρέθηκε πνιγμένος. Μπορεί και ο Βασίλης κάτι να είδε και να τον έφαγαν…», είπε χαρακτηριστικά.

Φύλακας αρχαιοτήτων: Έρχονται νύχτα και σκάβουν παντού…

Στην περιοχή που εντοπίστηκε νεκρός ο Βασίλης Δημαράς, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Καλυδώνας.

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη, ανέδειξε πως δεν προσελκύουν μόνο επισκέπτες αλλά επίδοξους χρυσοθήρες και κυνηγούς κρυμμένων θησαυρών, που συνήθως δρουν όταν πέσει το σκοτάδι.

Ο φύλακας του χώρου της αρχαίας πόλης, μίλησε για περιστατικά λαθρανασκαφών που έχουν πέσει στην αντίληψη των Αρχών. Ανέφερε πως υπήρξαν περιπτώσεις που οι δράστες προχώρησαν σε λαθρανασκαφές μέσω κάποιου ντόπιου που τους υπέδειξε σημεία ενδιαφέροντος.

«Ξεκινούν να βρουν χρυσές λίρες και καταλήγουν σε αρχαία», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως επίδοξοι χρυσοθήρες δεν δίστασαν να καταστρέψουν ακόμα και ιερούς ναούς προκειμένου να βρουν θαμμένους θησαυρούς.

«Έπνιξαν τον αδελφό μου στο ποτάμι, όπως τον Βασίλη…»

Η βαθιά έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη έφερε στο φως στοιχεία για έναν ακόμη μυστηριώδη θάνατο. Βοσκός της περιοχής, έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο καιρό πριν βρεθεί νεκρός ο Βασίλης. Οι δύο περιπτώσεις είχαν πολλά κοινά σημεία, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν συνέδεσε τους θανάτους.

Η ερευνήτρια εντόπισε τον συγγενή του πρώτου θύματος και μίλησε μαζί του. Όπως είπε , ο αδελφός του βοσκούσε τα πρόβατα του και άθελα του γινόταν μάρτυρας παράνομων συναντήσεων κοντά στην εκκλησία του Αι- Γιώργη.

Όπως και ο Βασίλης, έτσι και το πρώτο θύμα βρέθηκε με το εσώρουχο και τις μπότες του χωρίς τα ρούχα του. Τότε οι Αρχές δεν προχώρησαν τις έρευνες, αφήνοντας τους συγγενείς με αναπάντητα ερωτήματα.

Εδώ στήθηκε η παγίδα θανάτου στον Βασίλη…

Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε μαζί με τον πατέρα και τον γαμπρό του θύματος στην όχθη του ποταμού. Η εξαφάνιση του Βασίλη την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου του 2016 είχε σημάνει συναγερμό στην περιοχή και όλοι συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Την επόμενη μέρα πρώτα εντοπίστηκε το μηχανάκι του Βασίλη από θηροφύλακα. Λίγο πιο κάτω κοντά στην όχθη βρέθηκαν  τα ρούχα του διπλωμένα. Τη μία από τις γαλότσες που φορούσε βρήκε διασώστης στην άλλη πλευρά του ποταμού. Αργότερα βρέθηκε  στο νερό το πτώμα του με το εσώρουχο και τις κάλτσες. Ο άνθρωπος που έσυρε από το ποτάμι το άψυχο σώμα του Βασίλη, ήταν ο ίδιος του ο πατέρας…

Σύμφωνα με μαρτυρία εργάτη που δούλευε εκείνη την εποχή σε έργα οδοποιίας στην περιοχή, ο Βασίλης πέρασε από μπροστά του έχοντας στη μηχανή και συνεπιβάτη. Λίγο καιρό πριν ο νεαρός κτηνοτρόφος είχε ζητήσει από τον γαμπρό του να του βρει μια συσκευή ανίχνευσης χρυσού για λογαριασμό κάποιου φίλου του.

«Εδώ σκότωσαν τον αδελφό μου…»

Το ειδυλλιακό τοπίο στις όχθες του ποταμού Εύηνου μετατράπηκε σε τόπο μυστηρίου, όταν εκεί εντοπίστηκε νεκρός μόνο με το εσώρουχο του ο Βασίλης.

Ο αδελφός του θύματος Γιάννης, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη από το ίδιο σημείο. Ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως κάποιοι παρέσυραν τον αδελφό του  σε «ραντεβού θανάτου» και έστησαν σκηνικό πνιγμού.  Την πεποίθηση του εδραίωσε αργότερα και η ανάλυση του τεχνικού συμβούλου- ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια.

Ανέφερε πως ο αγώνας των συγγενών είναι μακρύς αλλά ελπίζει πως στο τέλος θα καταφέρουν να δικαιώσουν την μνήμη του αδικοχαμένου αδελφού του.

Πηγή: anikolouli.gr