Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η νικήτρια του Μαραθωνίου συγκλονίζει για τον καρκίνο

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου

Η 26χρονη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου στέφθηκε νικήτρια του 39ου Μαραθωνίου με χρόνο 2.46.01

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου στέφθηκε νικήτρια στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τερματίζοντας με χρόνο 2.46.01, επίδοση που αναμένεται να την εντάξει στη λίστα με τις 20 κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μόλις η δεύτερη συμμετοχή της σε κλασικό Μαραθώνιο.

Η 26χρονη αθλήτρια από τον ΑΠΚ Νεάπολης κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να κόψει πρώτη το νήμα της κούρσας. Μάλιστα, αυτό της το επίτευγμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις πριν από 2 χρόνια είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς. «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα, είναι λες και ζω σε ένα όνειρο» ήταν η πρώτη δήλωση της αθλήτριας μετά τον τερματισμό της.

«Είναι θέμα θέλησης, είναι θέμα ψυχής. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περνούσε μια μέρα που θα το έβαζα κάτω. Δε λέω ότι δεν ένιωσα πόνο, ότι η ζωή μου καταστράφηκε αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα τα άφηνα έτσι. Κάθε δυσκολία μας πρέπει να τη δούμε σαν μία ευκαιρία για να αλλάξουμε, να γίνουμε πιο δυνατοί και να προχωρήσουμε μπροστά» εξομολογήθηκε η ίδια στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έχει καταγωγή από το Αγρίνιο, όμως τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Είναι μητέρα ενός αγοριού και σύζυγος του επίσης δρομέα Γιάννη Κρέκα.