Βασιλιάς Κάρολος: Οι πρώτες φωτογραφίες μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Βασιλιάς Κάρολος

Η είδηση έκανε αστραπιαία τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ.

Η είδηση πως ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με κάποιου είδους καρκίνο έπεσε σαν βόμβα το απόγευμα της Δευτέρας και προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Ο 75χρονος μονάρχης υποβλήθηκε πρόσφατα σε μία επέμβαση ρουτίνας στον προστάτη και εκεί οι διαγνωστικές εξετάσεις αποκάλυψαν ένα νέο εύρημα κακοήθειας.

Σχεδόν 24 ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πλευρό της συζύγου του, Καμίλα, και ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε την ώρα που αναχωρούν με την βασιλική λιμουζίνα από το Clarence House.

Η κατά τα φαινόμενα σοβαρή περιπέτεια υγείας του βασιλιά Καρόλου μετά την διάγνωσή του με καρκίνο έχει συγκινήσει όχι μόνο τους Βρετανούς που είναι ένας λαός γνωστός για την αγάπη του προς το Στέμμα αλλά και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο Βασιλιάς Κάρολος, όπως θα δείτε, είναι συναισθηματικά φορτισμένος, καθώς σύσσωμο το βρετανικό έθνος στέκεται στο πλευρό του με τις εκδηλώσεις αγάπης προς τον ίδιο να είναι εντυπωσιακές.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσηλείας του βασιλιά Καρόλου για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, εντοπίστηκε ένα ξεχωριστό πρόβλημα. Οι διαγωνιστικές εξετάσεις που ακολούθησαν ταυτοποίησαν ένα είδος καρκίνου», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (5/2).

«Η αυτού μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα συνεχίσει να μεριμνά για τα πολιτειακά ζητήματα και τις επίσημες γραφειοκρατικές εργασίες, όπως πάντα», σημειώνει το παλάτι.

«Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων για την ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβασή του στο νοσοκομείο. Παραμένει εξαιρετικά θετικός για τη θεραπεία που ακολουθεί και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στις δημόσιες υποχρεώσεις του το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του, για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού προς όλους όσοι έχουν προσβληθεί από καρκίνο σε ολόκληρο τον κόσμο», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον βασιλιά Κάρολο.