Βάσια Παναγοπούλου:»Κάθε ηλίθια είναι στην τηλεόραση»

Τρομοκρατήθηκα στην αρχή της καριέρας μου. Κατάλαβα ότι όλο αυτό μπορεί εύκολα να σε τρελάνει..".

Γράψατε στο facebook «κάθε ηλίθια είναι στην τηλεόραση»
Ε, εντάξει. Υπάρχουν και ηλίθιοι. Δεν είναι όλοι διάνοιες. Aλλά, μη νομίζετε, η τηλεόραση δεν είναι ένα μέσο που αναζητά τη μαντάμ Κιουρί!

Ευνοηθήκατε όμως από αυτή για πολλά χρόνια.Φυσικά. Το γεγονός ότι έγινα γνωστή το χρωστώ στην τηλεόραση.

Όχι στον Γιάννη Δαλιανίδη;Η πρώτη πρόταση που μου έκανε ο Γιάννης Δαλιανίδης ήταν να παίξω σε μια σειρά της ΕΤ2 «Τα καθημερινά». Ήμουν ακόμη μαθήτρια στη σχολή. Μετά ήρθε το σινεμά. Από την τηλεόραση έγινα γνωστή.

Είστε περήφανη για όλες τις ταινίες και τις σειρές που έχετε παίξει;Στην τηλεόραση καλούμαστε να επιλέξουμε βάσει των προτάσεων που γίνονται. Δεν δημιουργούμε την πρόταση. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι οι δουλειές που έκανα ήταν όλες πολύ καλές. Δεν καταναλώθηκα και κυρίως δεν υπερκαταναλώθηκα στην τηλεόραση. Υπήρξαν και τρία και τέσσερα χρόνια που απείχα εντελώς. Δεν ήμουν εκεί κάθε σεζόν. Τα πράγματα που έκανα στο θέατρο μου δημιουργούσαν ισορροπία. Ζήσαμε καλές εποχές, αλλά -πιστέψτε με –κανένας ηθοποιός δεν έκανε περιουσία από την τηλεόραση.

Τα ποσά που ακούγονταν ως αμοιβές για τη δεκαετία του ’90 και αντιστοιχούσαν στις δέκα χιλιάδες ευρώ το επεισόδιο δεν ισχύουν;
Δεν ξέρω για ποιους ίσχυαν. Σίγουρα πάντως όχι για μένα.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης έχει ομολογήσει ότι ζούσε ξέφρενες καταστάσεις στο δρόμο. Αυτή η μεγάλη αναγνωρισιμότητα που είχατε και εσείς επίσης σας δυσκόλεψε ποτέ;
Ο Σταμάτης έζησε ακραίες στιγμές. Τις λίγες φορές που βγήκαμε ως παρέα τα παιδιά του Γιάννης (σ.σ. Δαλιανίδη), ορμούσαν στον Σταμάτη να του πάρουν ένα κομμάτι από το πουκάμισό του. Εγώ τέτοια δεν έζησα. Βέβαια τρομοκρατήθηκα στην αρχή της καριέρας μου. Κατάλαβα ότι όλο αυτό μπορεί εύκολα να σε τρελάνει. Προσπάθησα να κρατήσω το μυαλό μου στη θέση του.

Αλήθεια, υπήρξατε ζευγάρι με τον Σταμάτη Γαρδέλη;
Ποτέ δεν ήμασταν ζευγάρι με τον Σταμάτη δυστυχώς – ή ευτυχώς. 

πηγή:ΕΓΩ weekly