Βαγγέλης Γιακουμάκης: Μαρτυρία-κλειδί σπουδαστή στη «Μία»

«Πρέπει τα παιδιά που είναι στη σχολή να πάρουν θάρρος και να αρχίσουν να μιλάνε».

Μάρτυρας-κλειδί που κατέθεσε σήμερα το πρωί επειδή έλειπε στη Βραζιλία, ο Νίκος Δάβρης, ο πρώην σπουδαστής που είχε αποκαλύψει τα βασανιστήρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη στον διευθυντής της Γαλακτοκομικής, μίλησε για όλα στην Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή «Μία».

«Ο Βαγγέλης που γνώρισα στις αρχές ήταν χαρωπός, εύθυμος και μετά από λίγο καιρό ήταν ένας άνθρωπος μαραζωμένος να σβήνει. Όταν βλέπεις κάποιον ψηλά δεν σκέφτεσαι τι να κάνω κι εγώ για να τον φτάσω, αρχίζεις και σκέφτεσαι να κάνω ότι μπορώ για να τον κατεβάσω εδώ που είμαι κι εγώ. Άρχισαν πολλά άτομα να μου λένε ότι υπάρχει πρόβλημα και κάτι πρέπει να κάνουμε. Ο διευθυντής είναι ένας άνθρωπος ευαίσθητος που ενδιαφέρθηκε για το θέμα, απλά ήθελε να προστατεύσει τον Βαγγέλη και εμένα και δεν ήθελε να καταλάβουν τα άλλα παιδιά ότι κάποιος μίλησε. Εγώ μίλησα πρώτα με την υπεύθυνη της εστίας και της είπα ότι υπάρχει ένα παιδί που βασανίζεται και μπορεί είτε να χτυοπήσει περισσότερο ή ακόμα και να το σκοτώσουν. Μετά πήγα στο διευθυντή, του ανέφερα ακριβώς το πρόβλημα. Ταράχτηκε πάρα πολύ και προσπάθησε να επικοινωνήσει με υπηρεσία για το όλο θέμα. Μετά είπε ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μη φανεί ότι αναφέρθηκε το πρόβλημα του Βαγγέλη αλλά ότι πρέπει να του αλλάξουμε δωμάτιο. Μέχρι που τελείωσα εγώ είχε αποτέλεσμα, γιατί τον έβλεπα ότι ήταν καλύτερα ψυχολογικά».

https://www.youtube.com/embed/gvU61qpS4Vw

«Πρέπει τα παιδιά που ήταν στη σχολή και τα παιδιά που είναι στη σχολή να πάρουν θάρρος και να αρχίσουν να μιλάνε. Μου είπαν πρόσεχε γιατί έτσι ξεκινάνε οι βεντέτες, αλλά απάντησα ότι υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους ανθρώπους από τα ζώα. Ο εκφοβισμός γινόταν και σε ένα ακόμα άτομο μέχρι που και αυτός επέλεξε να ενταχθεί στην ομάδα. Δεν είναι ότι ο Βαγγέλης επιθυμούσε να είναι στην παρέα τους, επιθυμούσε να μη δημιουργήσει προβλήματα σε κανέναν, ακόμα και για τους δικούς του. Πίστευε ότι αν δεν προβάλλει κάποια αντίσταση θα γινόταν μέλος της παρέας, χωρίς όμως να αλλάξει τον χαρακτήρα του. Αυτό, όχι για να αποκτήσει φίλους, αλλά για να τον αφήσουν στην ησυχία του». 

https://www.youtube.com/embed/yEygy1cBuP4