Βαγγέλης Γιακουμάκης: Έβγαλε το μικρόφωνο του ο Κούγιας και αποχώρησε- Τηλεφωνική παρέμβαση Τσούκαλη

Βαγγέλης Γιακουμάκης

Γιώργος Τσούκαλης: «Αλέξης Κούγιας είναι καλός δικηγόρος αλλά στο συγκεκριμένο θέμα μάλλον έπεσε θύμα παραπληροφόρησης»

Με αφορμή το ρεπορτάζ της εκπομπής Αποκαλυπτικά, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής δήλωσε σε σύνδεση του με την εκπομπή: «Ούτε η μητέρα, ούτε ο πατέρας, ούτε ο θείος κατέθεσαν ότι γνωρίζουν προσωπικά, ή άκουσαν από κάποιον ότι εγένετο κάτι εις βάρος του παιδιού τους και εις βάρος του ανιψιού τους. Μέχρι σήμερα έχουμε διεξάγει τρεις μέρες διαδικασίας. Εξετάστηκαν οι γονείς, ο θείος, ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η υπεύθυνη σιτίσεως και κανείς από αυτούς παρά το ότι ζούσαν σε ένα χώρο μαζί του, ο οποίος ήταν 19 δωμάτια σε ένα όροφο. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έμεινε από την αρχή της ενάρξεως του πρώτου χρόνου της φοιτήσεως του, μέχρι το Μάρτιο – δηλαδή δεν ολοκλήρωσε το χρόνο – σε ένα δωμάτιο μαζί με δύο από τα παιδιά τα οποία ονομάζουν τα μέσα ενημέρωσης «ομάδα Κρητικών». Με πρωτοβουλία του Διευθυντή της Σχολής, χωρίς να υπάρχει καμία καταγγελία, μόνο και μόνο γιατί υπήρξε μια φημολογία ότι κάτι συμβαίνει σε αυτό το δωμάτιο, ήρθαν σε επαφή με τους γονείς του, ήρθαν σε επαφή με το ίδιο το παιδί, με τους φίλους του όλους και προσπάθησαν να μάθουν αν συμβαίνει κάτι. Τόσο το ίδιο το παιδί, όσο και το περιβάλλον όχι αυτών των δύο νεαρών Κρητικών…» έλεγε ο Αλέξης Κούγιας όταν ο Μένιος Φουρθιώτης θέλησε να αποκαταστήσει κάποια πράγματα αναφορικά με το ρεπορτάζ και τον διέκοψε.

[dfp_ads id=236982]

Ο Αλέξης Κούγιας δεν θέλησε να μπει σε αυτή τη διαδικασία των ερωταπαντήσεων και αφού πρόσθεσε: «Επειδή μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός έχει ακούσει για βασανιστήρια εις βάρος του παιδιού αυτού, για ένταση στη δίκη… καμία ένταση δεν έχει υπάρξει στη δίκη», μετά και την παρέμβαση από την Αλεξάνδρα Τσόλκα, η οποία ανέφερε «Κύριε Κούγια έχουμε δει βίντεο» έβγαλε το μικρόφωνο του για να τον αποδεσμεύσουν από την σύνδεση λέγοντας: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία χάρηκα πάρα πολύ που μιλήσαμε, δεν θα κάνω τέτοια πράγματα, μόνο την προσωπική μου τοποθέτηση. Στο δικαστήριο και μετά το τέλος της δίκης, ευχαριστώ πολύ. Γεια σας».

Ο Αλέξης Κούγιας τις προηγούμενες ημέρες στράφηκε κατά της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη και του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη, υποστηρίζοντας πως διόγκωσαν την υπόθεση. Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή ο Γιώργος Τσούκαλης αμέσως μετά ανέφερε:

«Δεν αμφισβητώ ότι ο Αλέξης Κούγιας είναι καλός δικηγόρος αλλά στο συγκεκριμένο θέμα μάλλον έπεσε θύμα παραπληροφόρησης…

Πώς είναι δυνατόν εγώ να έχω επηρεάσει τον μάρτυρα, όταν ο μάρτυρας έχει έρθει στην Αθήνα, δεν έχει μιλήσει με κανέναν από την οικογένεια, ούτε με εμένα, ούτε με τους συνεργάτες μου και την ίδια μέρα έχει καταθέσει στην ΓΑΔΑ και αυτά που κατέθεσε στην ΓΑΔΑ τα κατέθεσε και στην κυρία ανακρίτρια και στο δικαστήριο.

Δεύτερον την ημέρα που ταξίδεψα εγώ στα Γιάννενα με την οικογένεια μου, ενώ ήμουν με τη σύζυγο μου, θα μπορούσα να πάρω και τον Νίκο Δάβρη. Ο Νίκος Δάβρης όμως ήρθε με το λεωφορείο, κάνοντας ανάληψη χρημάτων την προηγούμενη μέρα.

Τρίτον υπάρχει μια ανακοίνωση του εθελοντή του Μάριου Παπαθανασίου, ο οποίος είχε ενεργοποιηθεί για να γίνει ο εντοπισμός του Βαγγέλη, ο οποίος μιλάει και λέει πως ακριβώς έγινε η γνωριμία μου εκ των υστέρων με τον Νίκο Δάβρη. Πως λοιπόν επηρέασα εγώ και η Αγγελική Νικολούλη τον Νίκο Δάβρη αφού πριν συναντήσει κανέναν από εμάς πάει στη ΓΑΔΑ καταθέτει αυτά που κατέθεσε και στην κ. Ανακρίτρια και στο δικαστήριο. Επομένως είναι πράγματα τα οποία δεν ευσταθούν γιατί υπάρχουν τα ντοκουμέντα.

Εγώ ζητώ να γίνει άρση του απορρήτου μου και του ηλεκτρονικού μου, και των συνεργατών μου αλλά και του Νίκου Δάβρη για να δουν αν υπήρχε επικοινωνία εκ των προτέρων. Όσον αφορά στα Γιάννενα, βεβαίως όταν πήγα τον είδα και άλλες φορές τον είδα».