Βάλια Πετούρη: Η απάντηση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ που μίλησε για «επιστροφή της Βρετανίας στη στερλίνα»

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο και την απάντηση της για αυτό.

Η γκάφα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Βάλιας Πετούρη που ανησύχησε για την επιστροφή της Αγγλίας στη Στερλίνα έγινε θέμα συζήτησης και η ίδια έδωσε την απάντηση της μέσα από την εκπομπή Tatiana Live.

Παρουσιάστρια της ΕΡΤ νομίζει ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει ευρώ!

«Είμαι τόσα χρόνια πολιτική συντάκτρια, οπότε μάλλον ξέρω πολλά παραπάνω από το ότι η Μεγάλη Βρετανία δε συμμετέχει στη ζώνη του ευρώ. Υπάρχουν συγκεκριμένα αποσπάσματα της εκπομπής πριν, στο οποίο όχι μόνο αναφέρομαι στη συμμετοχή της στερλίνας της Μεγάλης Βρετανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου στη ζώνη του ευρώ, αλλά κάνω σχετικές ερωτήσεις και στον κύριο Κουβαρή και στον κύριο Μάρδα για το πως θα διαταραχθεί η ισορροπία της σχέσης στερλίνας και ευρώ, με αφορμή το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία πέρα της πολιτικής της οντότητας είναι ο τρίτος, ας πούμε, χρηματοδότης εντός εισαγωγικών της ευρωπαϊκής ένωσης. Εντάξει τώρα νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι ήτανε μια παραδρομή. Για όποιον γνωρίζει τη δουλειά μου είναι σαφές… Η δουλειά μου είναι δημόσια κάποιες δεκαετίες τώρα» απάντησε η Βάλια Πετούρη.

Για όσους λένε πως γίνεται μια δημοσιογράφος και μάλιστα σε κρατικό κανάλι να κάνει ακόμα και αυτό το …λαθάκι, η ίδια απαντά:

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να το κάνεις εκ παραδρομής. Να φανταστείτε ότι εγώ μέχρι να δω το βίντεο δεν πίστεψα ότι το είχα κάνει. Είναι πάρα πολύ εύκολο πιστέψτε με. Και δεν ήταν νοηματικό, ήτανε λεκτική παραδρομή, σαρδάμ. Και σας λέω ότι όποιος με γνωρίζει και γνωρίζει τη δουλειά μου είναι αυτονόητο ότι τουλάχιστον αυτό το γνωρίζω.»

Εξερράγη ο Δημήτρης Παπανώτας με τη Βάλια Πετούρη από την ΕΡΤ που νόμιζε ότι η Αγγλία έχει Ευρώ!

Όσο για το αν την ενόχλησε ο θόρυβος που δημιουργήθηκε σχετικά με αυτό:

«Έχω συνηθίσει. Δυστυχώς η ανθρωποφαγία στο επάγγελμα μας είναι γεγονός, οπότε με τα χρόνια ατσαλώνεσαι.»