UPDATE: Παράνομη η 48ωρη απεργία της ΕΤΙΤΑ – Νέα απεργία από την ΠΟΣΠΕΡΤ

ΕΤΙΤΑ

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ για την απεργία των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Βίντεο: Σκληρή επίθεση του ΣΚΑΙ στην ΠΟΣΠΕΡΤ για την ανακοίνωση που απαγορεύει να δίνονται θέματα στα υπόλοιπα κανάλια χωρίς την έγκρισή της

Δύο απανωτές ανακοινώσεις δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΤΙΤΑ πριν από λίγο. Η πρώτη αναστέλλει την 48ωρη που είχε κυρήξει η Ένωση, και η άλλη ανακοινώνει την συμμετοχή στην νέα απεργία που κύρηξε η Ομοσπονδία των τεχνικών (ΠΟΣΠΕΡΤ) μέχρι και αύριο στις 05:00.  Διαβάστε αναλυτικά τις δύο ανακοινώσεις:

«Λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 756/2011 σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλουμε την 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ένωσή μας (για σήμερα 19/4 και αύριο 20/4) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.»

«Σας ενημερώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας από την Τρίτη 19/4/2011 και ώρα 16.00 και μέχρι ώρα 05.00 της Πέμπτης 21/4/2011.»

Η απεργία των τεχνικών που ξεκίνησε χτες κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή του Star στο δικαστήριο. Και ενώ τα κανάλια ήταν σε ετοιμότητα αναμένωντας την απόφαση, και προκειμένου να βγάλουν στον αέρα εκπομπές και δελτία ειδήσεων,  η απεργία συνεχίζετε κανονικά μέχρι και αύριο μετά την «παρέμβαση» της Ομοσπονδίας που κύρηξε εκ νέου απεργία. Έτσι λοιπόν, και σήμερα, όπως και χτες, από το πρωί, κανονικά βγάζουν πρόγραμμα η δημόσια τηλεόραση αλλά και ο ΣΚΑΪ.

Τι έχεις σύμβεί όμως από χτες;

Στο κανάλι του Φαλήρου σημειώθηκαν  μικροεπεισόδια μεταξύ εργαζομένων του ΣΚΑΙ και συναδέλφων τους από το ALTER.  Η ΠΟΣΠΕΡΤ, από την άλλη πλευρά, έστειλε ανακοίνωση συμπαράστασης στην ΕΤΙΤΑ. Παράλληλα, ζήτησε από την κρατική τηλεόραση να μην παραχωρίσει υλικό στα άλλα κανάλια. Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, όπως φασίστες και προστάτες της νύχτας, ο ΣΚΑΙ επιτέθηκε στην ΠΟΣΠΕΡΤ κατά τη διάρκεια του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων, για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα το πρωί του Star, παρά το αίτημα του ΕΣΡ, δεν εμφάνισε το απαιτούμενο crowl, ώστε να ενημερώσει το κοινό ότι η εκπομπή είναι μαγνητοσκοπημένη. Στο δελτίο τύπου του καναλιού μάλιστα για την ενημέρωση των συντακτών αναφορικά με τις αλλαγές στο πρόγραμμα, αναφέρεται ότι οι ζωντανές εκπομπές θα μεταδοθούν κανονικά, εκτός από τα δελτία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εκπομπή «Πρωινή Μελέτη», η οποία βγήκε μαγνητοσκοπημένη χθες και σήμερα με παρουσιαστή τον αρχιστυντάκτη της εκπομπής, Θέμη Μάλλη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που έβγαλε χθες, η ΕΤΙΤΑ.:

Κύριοι,
Λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Ένωσή μας (από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης 19/4 και μέχρι ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 21/4/2011) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, μέλη μας και μη, ζητάμε να ενημερώνετε το τηλεοπτικό κοινό με crowl ότι οι εκπομπές που θα προβληθούν είναι μαγνητοσκοπημένες ή σε επανάληψη, προς αποφυγή παραπλάνησης του τηλεοπτικού κοινού.

Σε αντίθετη περίπτωση θα καταφύγουμε σε όλα τα νόμιμα μέσα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Μετά τα αλλεπάλληλα εξώδικα της ΠΟΣΠΕΡΤ προς την Πολιτική Ηγεσία και τη Διοίκηση της ΕΡΤ, όσον αφορά την κακή διαχείριση των ρεπορτάζ (pool), που δίνονται παράνομα και καταχρηστικά, σε όλους τους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, σας ενημερώνουμε ότι:

Δε θα δίνονται, ούτε θα λαμβάνονται θέματα, χωρίς την έγκριση της ΠΟΣΠΕΡΤ, από και προς οποιονδήποτε Ιδιωτικό Σταθμό.

Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη όποιων παρανομούν είναι δεδομένη. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΡΤ ΑΕ, είναι υπόθεση όλων μας. Παρακαλούνται οι Συνάδελφοι, για οποιοδήποτε πρόβλημα, καθώς και τις όποιες εξαιρέσεις (αν ζητηθούν), να επικοινωνούν οπωσδήποτε με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αγωνιστικα & δυναμικά τον κόπο και το μόχθο των εργαζομένων.

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Συμπαραστεκόμαστε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς στα ιδιωτικά κανάλια να μετέχουν δυναμικά στη 48ωρη απεργία της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. μελος της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. (από ώρα 05.00 π.μ. της Τρίτης 19 Απριλίου έως ώρα 05.00 π.μ. της Πέμπτης 21 Απριλίου) που Δίκαια απαιτεί:

· Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
· Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενους τους και καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και τέσσερις μήνες..
· Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
· Την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.
· Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και ενοικιαζόμενη εργασία, να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές – ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
· Όχι στη μείωση μισθών.

Η ανάλγητη εργοδοσία (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.), συνεπικουρούμενη από τον εργασιακό Μεσαίωνα που προωθεί η Κυβέρνηση, επιχειρεί να εκθεμελιώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει! Συμμετοχή όλων στην Απεργία.