UPDATE: Ο ΑΝΤ1 πενθεί το χαμό του Δάκη – Εισαγγελική παρέμβαση ζητάει η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΑΝΤ1

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. είναι η ακόλουθη:

«To Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε., εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον άδικο και τραγικό θάνατο, που βρήκε προχθές το βράδυ ο τεχνικός της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 Δάκης Κρεμμύδας. Η κάλυψη των επεισοδίων έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή Κ. Μπαλτά ήταν μοιραία για τον άτυχο τεχνικό του καναλιού.

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες, οι τεχνικοί όλων των καναλιών, προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το καθήκον τους – πολλές φορές με μη νόμιμες ομοχειρίες -, αλλά αυτή τη δεδομένη στιγμή το μόνο που θέλουμε είναι να πούμε κουράγιο στα αγαπημένα του πρόσωπα. Θα θέλαμε επίσης να διαβεβαιώσουμε τους φίλους και συγγενείς του ότι η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση και διεξοδική διερεύνηση της υπόθεσης, για να εξακριβωθούν τα πραγματικά αίτια θανάτου του αδικοχαμένου συναδέλφου. Το θέμα δεν θα κλείσει έτσι απλά».

Η είδηση του θανάτου του εν ώρα υπηρεσίας, όταν η κεραία του λινκ ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο 32χρονος άντρας να κεραυνοβοληθεί, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Από το βράδυ της Δευτέρας η οικογένειά του, η μητέρα του και τα δύο αδέρφια του, αλλά και η επαγγελματική «οικογένειά» του από τον ΑΝΤ1 όπου εργαζόταν επτά χρόνια δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Δάκης έφυγε από κοντά τους
Χθες, στο κανάλι του Αμαρουσίου κυκλοφόρησε εσωτερικό mail σε όλους τους εργαζόμενους που αναφερόταν στον ξαφνικό θάνατο του Δάκη τους, αναφέροντας ότι:
 
«Η οικογένεια του ΑΝΤ1 πενθεί τον πρόωρο και άδικο χαμό του συναδέλφου μας Δωρόθεου Κρεμμύδα, του δικού μας Δάκη.
 
Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, ο Δάκης υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ο ιστός του βαν εξωτερικών μεταδόσεων που χειριζόταν, ακούμπησε σε καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
 
Ο 32χρονος Δάκης εργαζόταν στον ΑΝΤ1  από το 2004, ως τεχνικός ηλεκτρονικών ραδιοζεύξεων. Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, πάντα χαμογελαστός, φιλότιμος και πρόθυμος να βοηθήσει δουλεύοντας με ζήλο. Οι σχέσεις του με τους συναδέλφους του ήταν εξαιρετικές και η προσφορά του στον ΑΝΤ1 σημαντική και ουσιώδης. 
 
Οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1, οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και η διοίκηση απευθύνουμε  τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και θα έχουμε το Δάκη πάντα στην καρδιά μας.»

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: 

«Ένα ακόμη θύμα προστέθηκε στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και στο κυνήγι της είδησης. Ο συνάδελφος τεχνικός του ΑΝΤΕΝΝΑ Δωρόθεος Κρεμμύδας μετέχοντας σε συνεργείο εξωτερικής μετάδοσης του σταθμού κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης.

Ο περιορισμός του αριθμού των εργαζομένων στο όνομα της μείωσης του κόστους παραγωγής, η εντατικοποίηση εξ αυτού της εργασίας και η πίεση του χρόνου, τα περιορισμένα ως ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στους εξωτερικούς χώρους εργασίας είναι οι λόγοι που συντελούν στη δημιουργία ατυχημάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου και ζητεί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μη θρηνήσουμε στο μέλλον άλλα θύματα.»

Καλό ταξίδι…

Γρηγόρης Μελάς
 
Δείτε σχετικό βίντεο: