UPDATE: Μια εξήγηση για την ανακοίνωση – γρίφο του Alter

Διαβάστε: Η ανακοίνωση που αναστάτωσε τους εργαζόμενους του Alter

Περισσότερο αναστατώθηκαν οι παρουσιαστές των εκπομπών, οι οποίοι θεώρησαν ότι το κανάλι θέλει με αυτό τον τρόπο να τους …αδειάσει, ενώ αυτοί κάνουν κάθε προσπάθεια να συμπαρασταθούν στο κανάλι τις δύσκολες αυτές ώρες. Στην προσπάθειά τους να διερευνήσουν το θέμα, σε μια στιγμή όπου οι συγκλίνουσες πληροφορίες λένε πως το πρόβλημα βρίσκεται κοντά στη λύση του, ενημερώθηκαν πως ουδέποτε υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του καναλιού, αλλά το θέμα δημιουργήθηκε από παρεξήγηση.

Στην ουσία το δελτίο τύπου, το οποίο έφυγε από το γραφείο επικοινωνίας του Alter, δεν ήταν παρά μια απλή αλλαγή προγράμματος, η οποία αποφασίστηκε για να σταματήσει το κρυφτούλι -κλάδοι εργαζομένων κηρύσσουν απεργία, το κανάλι καταφεύγει στα διακστήρια, τα δικαστήρια βγάζουν παράνομες τις απεργίες και ο φαύλος κύκλος επαναλαμβάνεται.

Σε μια περίοδο που το κανάλι παραμένει ουσιαστικά ακέφαλο, θεωρείται πως μια επισήμανση στο επίμαχο κείμενο του γραφείου τύπου «αλλαγή προγράμματος», θα είχε αποτρέψει τη δημιουργία σεναρίων και εικασιών.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Από σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, αναστέλλεται κάθε ζωντανό και μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα και το πρόγραμμα του σταθμού θα έχει επαναλήψεις Σεφερλή, Ζουγανέλη, Βέφας, ξένες σειρές και παιδικά προγράμματα.

Βέβαια έδω και τουλαχιστον δύο μήνες το πρόγραμμα του σταθμού δεν μεταδίδεται κανονικά εξ' αιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που παραμλενουν απλήρωτοι λόγω των οικονομικών δυσχεριών της επιχείρησης αλλά και του παγώματος των τραπεζικών της λογαριασμών από το υπουργείο οικονομικών.

Κύκλοι του ΑΛΤΕΡ έλεγαν στο zappit ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και το fund κυπριακών συμφερόντων ΑΡΓΩ προχωρούν και ως το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανό να υπογραφεί η τελική συμφωνία που θα αποτελέσει και τη σανίδα σωτηρίας του σταθμού.

Την απόφαση για την προσωρινή αναστολή μετάδοσης των ζωντανών προγραμματων την έλαβαν για να αποφύγουν εντάσεις από την πλευρά των εργαζομένων που θεωρούσαν ότι μπορεί να διαταρραξουν το κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση όλοι ευχόμαστε η περιπέτεια να λήξει ευνοικά για το σταθμό και τους εργαζόμενους του γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφικό για τον κλάδο.

Ακολουθεί η επιστολή του AΛΤΕΡ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. με δ.τ. ALTER CHANNEL σε συνέχεια των από 25/1/2011 και 26/1/2011 ανακοινώσεών της ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι εξαιτίας μη καταβολής οφειλής ύψους 3.281.727,90 ευρώ που προέρχεται από παρακρατούμενους φόρους της περιόδου 1/9-31/1/2011, έχουν ληφθεί εκ νέου μέτρα διασφάλισης του Δημοσίου έναντι της εταιρείας. Κατά συνέπεια η ήδη υπάρχουσα δέσμευση του 50% των λογαριασμών της, αφορά και στις οφειλές της ως άνω περιόδου. Για το διάστημα που υφίσταται η δέσμευση, υπάρχει ταμειακή δυσκολία, η οποία εκτιμάται ότι είναι προσωρινού χαρακτήρα και δεν θα επηρεάσει σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας.