«Τρωικός Πόλεμος» Δείτε νέες φωτογραφίες από την παράσταση!

Ο διασημότερος αρχαίος μύθους, ζωντανεύει στη σκηνή του Παλλάς και μαγεύει μικρούς και μεγάλου!

 Ένα μαγικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους είναι ο Τρωικός Πόλεμος που παρουσιάζεται στο Παλλάς από την Ελληνική Θεαμάτων με την υπογραφή του Στρατή Πασχάλη στο κείμενο, της Σοφίας Σπυράτου στη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες, του Μανώλη Παντελιδάκη στα σκηνικά και τα κοστούμια και της Κατερίνας Πολέμη. Ενθουσιάζοντας από τις πρώτες κιόλας παραστάσεις του, με προπωλημένα περίπου 14.000 εισιτήρια, ο Τρωικός Πόλεμος κερδίζει επάξια τη θέση του στις μεγάλες υπερπαραγωγές της οικογενειακής διασκέδασης.

Μια παράσταση σαν τοιχογραφία, με εντυπωσιακές εικόνες που αρθρώνονται δημιουργώντας ένα τεράστιο ζωντανό ψηφιδωτό. Ολύμπιοι θεοί σαν αγάλματα. Ήρωες ρομαντικοί και ανδρείοι του παραμυθιού. Παράξενες αμαζόνες, ελάφια, δέντρα, ποτάμια, μάχες, μονομαχίες, πύργοι, και τελευταίος ένας πελώριος Δούρειος Ίππος που κλείνει την παράσταση θριαμβευτικά.

Ο λόγος ακολουθεί πιστά τις πηγές και τη σοβαρή μυθολογική καταγραφή, με πνοή κι απλότητα. Φράσεις στην αρχαία μας γλώσσα διανθίζουν το κείμενο πείθοντας πως είναι η μητρική μας γλώσσα. Φυσική, άμεση, γοητευτική. Η δράση ξετυλίγεται συναρπαστικά, με δραματικότητα κι εκπλήξεις. Με καθαρότητα και σαφήνεια. Όλα συμβαίνουν μέσα σ’ ένα αρχαϊκό όνειρο.

Ο Πάρις ερωτεύεται την Ελένη, ενώ τους παρακολουθεί η Αφροδίτη με τους ήχους μιας μουσικής γεμάτης κελαϊδίσματα πουλιών. Η Άρτεμις κυνηγάει με το τόξο της, ενώ χρυσά ελάφια τρέχουν στη σκηνή και την πλατεία. Ο Αχιλλέας και ο Έκτορας ξιφομαχούν σαν δυο ρομαντικοί ιππότες. Ο Οδυσσέας απευθύνεται στο κοινό με το χιούμορ και τη σπίθα της εξυπνάδας του. Οι πολεμιστές μάχονται πάνω στους ρυθμούς μιας σύγχρονης ακροβατικής χορογραφίας. Ο Δίας, η Ήρα, ο Ερμής, η Αθηνά, μοιάζοντας με ανάγλυφα σε αρχαία μετώπη, στο πάνω μέρος της σκηνής, παρακολουθούν, σχολιάζουν και συμμετέχουν σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο των θνητών.

Όπερα, θέατρο, χοροθέατρο ενώνονται για να προσφέρουν μια σύνθεση από σκηνές που μας θυμίζουν πολλά απ’ όσα γράφτηκαν κι αναπαραστάθηκαν σε όλη την ελληνική κι ευρωπαϊκή τέχνη εμπνευσμένα από τον διασημότερο αρχαίο μύθο μας.

Διαβάστε ακόμα

To zappIT στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Τρωικός Πόλεμος»

Η απάντηση της Δούκισσας Νομικού στα σχόλια για το υποκριτικό της ταλέντο