Τρία πάρτι συνωστισμού καταγγέλλουν φοιτητές ότι έχουν γίνει στο ΑΠΘ – Τι λένε στο Live News

Πάρτι

«Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έγιναν τρία πάρτι στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ. Είχα σκοπό με την παρέα μου να πάμε σε ένα εξ’ αυτών αλλά φύγαμε μόλις είδαμε τον κόσμο».

Ούτε ένα… ούτε δύο… αλλά τουλάχιστον τρία πάρτι συνωστισμού, εν μέσω κορωνοϊού, έχουν γίνει στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν στο live news οι ίδιοι οι φοιτητές.

Οι εικόνες από το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου… Εκατοντάδες νεαροί συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλο

«Ήταν πάνω από 500 άτομα, συνωστισμένα, χόρευαν…»

Ίδια εικόνα και το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου…. Νεαροί διασκεδάζουν και χορεύουν ξέφρενα, ως το πρωί. Σύμφωνα, μάλιστα, με μαρτυρίες, την επόμενη ημέρα, έγινε κι άλλο πάρτι. Ξανά. Τα βίντεο φέρνει στο φως το Seleo.gr.

«Στην πόλη μας γύρισε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της φοιτητικής κοινότητας. Υπάρχει μια ανεμελιά, μια αίσθηση ότι ‘’δεν μας πιάνει εμάς’’ ο κορωνοϊος».

Σύστημα τα πάρτι

Σε κάθε… αυθόρμητη συγκέντρωση, όπως τις χαρακτήρισαν οι πρυτανικές αρχές, η μουσική στη διαπασών. Καμία απόσταση, κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία.

«Στην αρχή οι φύλακες ενημέρωσαν, ήταν σκόρπιοι, μετά μαζεύτηκαν όλοι στο Πολυτεχνείο».

Πρόσκληση στα social media

Η πρόσκληση για το πρώτο κορωνοπάρτι στο προαύλιο του Πανεπιστημίου, έγινε… «συνθηματικά», μέσα από την διαδικυακή ομάδα «Ανομολόγητα» με ανάρτηση στο Instagram. «Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Διαδώστε το μυστικό με δική σας ευθύνη», το σχόλιο που την συνόδευε.

Την επόμενη μέρα, στιγμιότυπα από το ξέφρενο πάρτι, ανέβηκαν στην ίδια ομάδα.

«Ήταν ενήμερες οι αρχές για το πάρτι του Σαββάτου» ισχυρίζεται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου και επικεντρώνεται στο αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης το οποίο πρέπει να αντιληφθούν οι φοιτητές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, συνεργεία καθαρισμού του Πανεπιστημίου είναι υπ’ ατμόν την επόμενη των πάρτι και μαζεύουν τα σκουπίδια που έχουν αφήσει πίσω τους οι φοιτητές.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ένας φοιτητής της συμπρωτεύουσας αναφέρθηκε στα πάρτι του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης σημείωσε πως «τις τελευταίες 2 εβδομάδες έγιναν τρία πάρτι στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ. Είχα σκοπό με την παρέα μου να πάμε σε ένα εξ’ αυτών αλλά φύγαμε μόλις είδαμε τον κόσμο. Ήταν 500 άτομα, μπορεί και παραπάνω. Κάποιοι από τους φίλους μου που πήγαν μού είπαν ότι δεν υπήρχαν καθόλου αποστάσεις, χοροπηδούσε ο ένας πάνω στον άλλον, και κατ’ ουσίαν δημιουργήθηκε μια εστία υπερμετάδοσης του ιού».

Πηγή: Mega – Live News