Τραγωδία στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης παραδέχτηκε το λάθος του μπροστά μας»

Τέμπη

"Τα συστήματα μια χαρά λειτούργησαν, το λάθος είναι καθαρά δικό του και το παραδέχτηκε και χθες εκεί".

Την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της βιώνει η χώρα με τουλάχιστον 40 νεκρούς δεκάδες τραυματίες και σύμφωνα με την ΕΡΤ, 50 αγνοούμενους στο ύψος των Τεμπών. Έως αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στα Τέμπη, στα συντρίμμια των τρένων για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων, ενώ σκηνές αρχαίας τραγωδίας διαδραματίζονται στην διαδικασία της αναγνώρισης.

Στο μεταξύ, ενώ ο 60χρονος σταθμάρχης του σταθμού της Λάρισας έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, φίλος του που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις στην εκπομπή Tlive και την Τατιάνα Στεφανίδου.

«Ήμουν μαζί του το βράδυ. Δεν κατάλαβε στην αρχή τι λάθος έκανε. Μετά το κατάλαβε. Τα έχασε. Τον ρώτησα τι έκανες και μου είπε ότι το έβαλε κανονικά στη γραμμή το τρένο. Μετά κατάλαβε το λάθος του. Δεν το είχε διώξει κανονικά το τρένο, το είχε διώξει λάθος. Είναι καθαρά ανθρώπινο λάθος και το παραδέχτηκε πιστεύω. Τα συστήματα μια χαρά λειτούργησαν, το λάθος είναι καθαρά δικό του και το παραδέχτηκε και χθες εκεί», είπε ο συνάδελφος του 60χρονου, επίσης σταθμάρχης.

Ο συνάδελφος του σταθμάρχη περιέγραψε στη συνέχεια μία μία τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει ο 60χρονος, πριν από τη μοιραία σύγκρουση.