Τραγική ιστορία για παίκτη του “Ελλάδα έχεις ταλέντο” – «Βρίσκομαι σε άθλια οικονομική κατάσταση»

Μία σκληρή περιπέτεια βιώνει στη Θεσσαλονίκη ένας 60χρονος, ο οποίος δεν έχει χρήματα για να θάψει τη νεκρή μητέρα του και κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να μείνει στο δρόμο. Πριν από σχεδόν 10 χρόνια είχε συμμετάσχει στην τηλεοπτική εκπομπή “Ελλάδα έχεις ταλέντο”!

Ο λόγος για τον Φώτη Αδαμόπουλο ο οποίος το τελευταίο διάστημα ζούσε στη Θεσσαλονίκη μαζί με την μητέρα του σε σπίτι που τους νοίκιαζε η Πρόνοια στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Ωστόσο, εδώ και λίγες ώρες, η 88χρονη μητέρα του πέθανε και ξεκίνησε ένα νέο μαρτύριο.

“Βρίσκομαι σε άθλια οικονομική κατάσταση, αφού το μόνο εισόδημα που έχω είναι ένα επίδομα 200 ευρώ τον μήνα και δεν έχω χρήματα για να κάνω την κηδεία της”, λέει με δάκρυα στα μάτια, μιλώντας στο GRTimes.gr.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, από το μεσημέρι της Πέμπτης (28.05.2020), έχει τοποθετήσει σε δύο σακούλες σούπερ μάρκετ τα λιγοστά ρούχα της μητέρας του και τα πηγαινοφέρνει όπου πηγαίνει για να ζητήσει βοήθεια:

“Σε όποιο γραφείο τελετών έχω απευθυνθεί, μου ζητάνε 1.200 ευρώ για να την κηδέψουν. Από το κράτος μού δίνουν μόνο 380 ευρώ αλλά ακόμα και αυτά, αφού γίνει η κηδεία και προσκομίσω το τιμολόγιο! Εγώ πού θα βρω τόσα χρήματα;”, αναρωτιέται και φοβάται ότι η μητέρα του θα παραμείνει στο ψυγείο του νοσοκομείου και δεν ξέρει που θα καταλήξει μετά από έξι μήνες.

“Η μητέρα είχε πολλά προβλήματα με την υγεία της και ήταν ΑΜΕΑ, πουλούσε για χρόνια στον δρόμο ρούχα για να έχουμε λίγα χρήματα και να μπορούμε να καλύψουμε κάποιες βασικές μας ανάγκες. Το ίδιο και εγώ στη συνέχεια, έκανα δουλειές του ποδαριού για δεκαετίες, καθώς δεν με έπαιρνε κανείς για δουλειά. Όσον αφορά το φαγητό μας, τρώγαμε από το συσσίτιο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Ήμασταν οι δυο μας και την φρόντιζα μέχρι την τελευταία της στιγμή”, αναφέρει ο κ. Αδαμόπουλος.

Επιπλέον, το σπίτι που έμενε ο 60χρονος με τη μητέρα του μοιάζει με “υγειονομική βόμβα”, καθώς βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, με υγρασία στα γεμάτα φθορές ντουβάρια και τραγικές συνθήκες διαβίωσης:

“Είναι ακατάλληλο για κατοικία, η μάνα μου αργοπέθαινε εκεί μέσα, καθώς δεν άντεχε αυτή την ανθυγιεινή κατάσταση. Βρωμάει και δεν μπορεί να μπει κανείς μέσα, όχι να ζήσει κιόλας”, σημειώνει.

Πλέον, κινδυνεύει άμεσα να μείνει άστεγος, καθώς όπως λέει, η Πρόνοια που τους παρείχε το σπίτι λόγω της μητέρας του που ήταν υπερήλικας ΑΜΕΑ, θα διακόψει την παροχή λόγω θανάτου, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μείνει στο δρόμο.

Μέχρι πρότινος, τα έξοδα του σπιτιού καλύπτονταν από τη μικρή αναπηρική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα.

Θεσσαλονίκη: Στην εκπομπή “Ελλάδα έχεις ταλέντο”

Όπως λέει ο Φώτης Αδαμόπουλος, θέλει να γράψει ένα τραγούδι για την μητέρα του που έφυγε από τη ζωή, ενώ ο ίδιος είχε λάβει μέρος πριν από 10 χρόνια στην τηλεοπτική εκπομπή “Ελλάδα έχεις ταλέντο”, με σκοπό, όπως τόνιζε, “να δει μια άσπρη μέρα”.

Ωστόσο, όπως γρήγορα αντιλήφθηκε, το αποτέλεσμα δεν ήταν το προσδοκώμενο και επέστρεψε στην τραγική κατάσταση που ζούσε.

Δείτε το βίντεο με τη συμμετοχή του:

Πηγή: grtimes.gr