Τουρκία: Ο παρουσιαστής του δικτύου «FOX TURKEY» στο MEGA – «Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό»

Τουρκία

Την απέραντη ευγνωμοσύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό για την προσφορά βοήθειας και την άμεση κινητοποίηση μετά τον φονικό σεισμό, εκφράζουν από την πρώτη στιγμή Τούρκοι πολίτες με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Σελτσούκ Τεπελί, κεντρικός παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου «Fox Turkey», εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ελληνικό9 λαό και μίλησε για τις σχέσεις των δύο χωρών.

«Ένα «ευχαριστώ πολύ» στον ελληνικό λαό από τον τουρκικό. Είναι πολύ περίεργη η σχέση μας. Σε δύσκολες ώρες είμαστε πάντα μαζί και καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον, τον αγαπάμε, έχουμε κοινά προβλήματα.

»Ενωνόμαστε στις λύπες, όπως στον σεισμό του 1999. Είναι πολύ περίεργο αυτό. Δεν υπάρχει στον κόσμο τέτοια σχέση μεταξύ δύο χωρών, ‘είσαι αγαπητός μου εχθρός Ελλάδα’».

Η διπλωματία των σεισμών και η κινητοποίηση της Ελλάδας είναι η αρχή για μια νέα σχέση μεταξύ των δύο γειτόνων, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο.

«Νομίζω ότι είμαστε στο ξεκίνημα μιας καινούργιας αρχής. Είναι σημαντικό να βοηθάει ο ένας τον άλλον, πρέπει να ξεπεράσουμε τα τυποποιημένα και χρόνια προβλήματα. Δεν είναι μόνο στους σεισμούς και τις καταστροφές, πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον μας. Είναι μια ευκαιρία αυτό, ένα βήμα».

Αναφορικά με την επόμενη μέρα στη χώρα, ο Σελτσούκ Τεπελί σημειώνει:

«Είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσουμε. Πρώτα πρέπει να απεγκλωβίσουμε τους εγκλωβισμένους. Το δεύτερο είναι να βοηθήσουμε τους σεισμόπληκτους. Επειδή είναι η καταστροφή πολύ μεγάλη, όχι μόνο η Τουρκία αλλά καμία χώρα δε θα μπορούσε να είναι έτοιμη. Αν τακτοποιήσουμε αυτά τα θέματα, θα είμαστε σε καλύτερη θέση, έχουμε πολύ μεγάλη βοήθεια από όλο τον κόσμο».

«Δε νομίζω να αναβληθούν οι εκλογές, δεν χρειάζεται να πάνε πιο πίσω. Νομίζω ότι θα ανταπεξέλθουμε», λέει ο ίδιος για το ενδεχόμενο μετακύλησης των εκλογών μετά το καλοκαίρι.

«Αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί τα κόμματα που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές θα τους είναι μείον».

«Ελπίζω να τα πούμε σε καλύτερες μέρες, ευχαριστώ πολύ», είπε κλείνοντας ο δημοφιλής παρουσιαστής.

Πηγή: Mega – Live News