Τουλάχιστον 27 νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές από το πέρασμα της Sandy

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

 -Ο Ομπάμα κήρυξε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής»
– Τουλάχιστον 7 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO

Εικόνες απόλυτης καταστροφής με τους νεκρούς, μέχρι στιγμής, να έχουν φτάσει τους 26, ανάμεσά τους και δυο παιδιά ηλικίας 11 και 13 ετών.

Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Sandy. Μπορεί από τυφώνας να «υποβαθμίστηκε» σε καταιγίδα, αλλά η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε βιβλικές εικόνες. Σπίτια κατεστραμμένα. Αυτοκίνητα «θαμμένα» κάτω από δέντρα. Πινακίδες να έχουν πέσει στους δρόμους.

Στο Νιού Τζέρσεϊ, φράγμα στην κομιτεία Μπέργκεν έσπασε και πλημμύρισαν οι πόλεις Μούναχι, Λιτλ Φέρι και Καρλσταντ, όπου η στάθμη του νερού έφτασε το 1,2 ως 1,5 μέτρο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής». Αυτό σημαίνει πως για τους πληγέντες σε Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέα Υόρκη, Ρίτσμοντ, Σάφολκ και Κουίνς είναι προσβάσιμα τα ομοσπονδιακά κεφάλαια.

Όλα αυτά ενώ περισσότερα από 7 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι. Το μεγαλύτερο μέρος του Μανχάταν, της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει ρεύμα.

Η διακοπή ρεύματος οφείλεται, σε ένα βαθμό, και στην έκρηξη σε υποσταθμό της εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΣΤΟ NEWSIT