Το τηλεοπτικό «έπος» για το γάμο της χρονιάς

Διαβάστε πώς θα καλύψουν τηλεοπτικά ο Alpha και το Star τον βασιλικό γάμο. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας "Γουίλιαμ και Κέιτ: Ο γάμος του αιώνα".

Ο «γάμος του αιώνα», ένας «γάμος σαν παραμύθι», η «ιστορία αγάπης του αιώνα», ο «βασιλικός γάμος»… όπως και να την αποκαλέσει κανείς, η γαμήλια τελετή στο Αβαείο του Ουεστμίνιστερ αναμένεται να καθηλώσει στους τηλεοπτικούς δέκτες  2 δισεκατομμύρια ανθρώπους… 

Όλος ο πλανήτης έχει στραμμένα στα βλέμματα στο Λονδίνο όπου στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο γάμος του νεώτερου διαδόχου του βρετανικού θρόνου με την αγαπημένη της καρδιάς του, την «κοινή θνητή» Κέιτ.  Το γεγονός δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο ούτε το ελληνικό κοινό για την «τέρψη» του οποίου έχει φροντίσει ο Alpha που θα καλύψει ζωντανά το γεγονός, αλλά και το Star με το δικό του τηλεοπτικό μαραθώνιο… 

Η «βασιλική» εβδομάδα του Alpha

Το κανάλι θα καλύψει live την τελετή στις 29/4 που ξεκινάει 13:00 (ώρα Ελλάδος) με την απεσταλμένη του Βίκυ Χαντζή, να μας μεταφέρει την εορταστική ατμόσφαιρα του Λονδίνου με συνεχείς ανταποκρίσεις που θα ξεκινήσουν στις 7:00 και διαρκέσουν μέχρι το βράδυ.

Στο κλίμα θα προσαρμοστούν και οι καθημερινές εκπομπές του σταθμού, «Πάνω στην Ώρα», «Καφές με την Ελένη», «Κους Κους το Μεσημέρι» και «Δέστε Τους», που θα σχολιάζουν το γάμο και τη ζωντανή μετάδοση, θα έχουν καλεσμένους, συνδέσεις με το Λονδίνο και αποκλειστικά θέματα, ενώ η ενημέρωση θα συνεχιστεί και μέσα από τα δελτία ειδήσεων .

Παράλληλα από το twitter του Alpha (http://twitter.com/alpha_tv), η Κατερίνα Ζαρίφη θα σχολιάζει με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο…

Ωστόσο, το αφιέρωμα του σταθμού δεν σταματάει εδώ.Για τα προεόρτια, έχει προγραμματίσει την προβολή της ταινίας «Ουίλιαμ και Κέιτ: o γάμος του αιώνα» (Τρίτη 26/4, στις 21: 00), η οποία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και δίνει μια εικόνα από τα παρασκήνια της ζωή της βασιλικής οικογένειας.

Δείτε το τρέιλερ: 

Ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα (στις 15:10) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο παραμυθένιος έρωτας», αφιερωμένο- και αυτό- στην ιστορία αγάπης των βασιλικών… μελλονύμφων, ετσιάζοντας ωστόσο στην Κέιτ και ποιά ήταν πριν γνωρίσει τον Πρίγκιπα.

Και αφού χαρούμε την τελετή, για τα μεθεόρτια, ο Alpha έχει προγραμματίσει και το ντοκιμαντέρ «Ο Βασιλικός γάμος» (Πρωτομαγιά, στις 15:05), που – όπως πολύ σωστά μαντέψατε- αναφέρετε στην εξέλιξη της σχέσης του Γουίλιαμ και της Κέιτ, εστιάζοντας αυτή τη φορά και στις προηγούμενες σχέσεις του Πρίγκιπα.

Η μέρα του Star

Αδιάφορο στο «γάμο του αιώνα» δεν θα μπορούσε να μείνει ούτε το Star. Έτσι για την ημέρα της γαμήλιας τελετής έχει διαφορφώσει ανάλογα το πρόγραμμα του. Το πρωί η Ελεονώρα Μελέτη θα μας υποδεχτεί στην «Πρωϊνή Μελέτη» με ζωντανές συνδέσεις από το Λονδίνο και την απεσταλμένη του καναλιού Κατερίνα Παπακωστοπούλου, για να μάθουμε όλες τις λεπτομέριες για την τελετή: από το που μπορούμε να αγοράσουμε αναμνηστικά μέχρι που θα κάτσουν οι επίσημοι με βάση του πρωτόκολλο, αλλά και ποιοί διάσημοι έντυσαν τις υψηλές καλεσμένες.

Την σκυτάλη θα παραλάβει ο Θοδωρής Δρακάκης με την έκτακτη εκπομπή  «Ο γάμος της χρονιάς» που από τις 10:00 – 12:30, θα βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με τη βρετανική πρωτεύουσα, την Κατερίνα Παπακωστοπούλου, τη δημοσιογράφο Νεφέλη Αγκυρίδου, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, αλλά και την Ντέμη Χατζή, προϊσταμένη του εξωτερικού δελτίου. Ακολουθεί το δελτίο με ειδήσεις, αλλά και τη συνέχεια του παραμυθιού και το… σκήπρο θα παραλάβουν με σειρά το «Super Star» και το «Αξίζει να το ζεις», με την Τατιάνα Στεφανίδου, να αναλαμβάνει την «απενοχοποίηση» μας απ’ όλο αυτό…  

Στο πλευρό του Star, στο τηλεοπτικό αυτό ταξίδι, ο ειδικός επί των βασιλικών θεμάτων, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Χρήστος Ζαμπούνης.

Έπειτα το πρόγραμμα του καναλιού θα συνεχιστεί ως έχει…

Να μας ζήσουν!

Διαβάστε ακόμα

Ο πριγκιπικός γάμος με… τουβλάκια LEGO στην εκπομπή TODAY

Παντρεύτηκαν William & Kate;

ABC: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στον πριγκιπικό γάμο

Ένα διαφορετικό ρεπορτάζ για τον πριγκιπικό γάμο από το… «Naked News»