Το προφίλ, οι φωτογραφίες και η σχέση της 35χρονης βασικής υπόπτου με την 34χρονη Ιωάννα

Βιτριόλι

Δείτε όλο το ρεπορτάζ από την εκπομπή Live News.

Οι εικόνες που ανέβαζε το τελευταίο διάστημα στα social media πλαισιώνουν την είδηση της προσαγωγής της, για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Είναι η εντυπωσιακή 35χρονη, παλιά γνώριμη της άτυχης ιδιωτικής υπαλλήλου, που θεωρείται ως η βασική ύποπτη για το έγκλημα. Η γυναίκα που σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση, έχει δεθεί με μια σειρά από στοιχεία για την ενέργεια στις 20 του περασμένου Μάη στην Καλλιθέα. Με την ίδια να αρνείται τα πάντα και τους στενούς συγγενείς της, που μιλούν στο MEGA να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τις εξελίξεις.

Με ένα πλατύ χαμόγελο στις περισσότερες φωτογραφίες. Σε παραλίες, σε σκάφη μαζί με την παρέα της, σε νυχτερινές της βόλτες σε νησιά και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και μέσα στο σπίτι που ζούσε στην περιοχή του Ζωγράφου. Μια γυναίκα με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία όπως και η 34χρονη Ιωάννα, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, που έμενε στην περιοχή του Ζωγράφου την τελευταία 5ετία. Διάστημα στο οποίο εργαζόταν ως γραμματέας σε δικηγορική εταιρεία που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Η προσαγωγή της έγινε νωρίς το πρωί μπροστά στα έκπληκτα μάτια των γειτόνων της. Οι άνδρες της Ασφάλειας που είχαν στρατοπεδεύσει στην περιοχή την σταμάτησαν την ώρα που πήγαινε να φύγει.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για προγενέστερη εμμονή της 35χρονης με το θύμα, με το κίνητρο να εντοπίζεται σε μια προσωπική αντιζηλία στο πρόσωπο της άτυχης Ιωάννας. Σύμφωνα με το vima.gr, η 35χρονη φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση με δικηγόρο ο οποίος είχε προσωπική επαφή με την άτυχη 34χρονη κάτι που θεωρήθηκε από την ύποπτη ως εμπόδιο για να υπάρξει μόνιμος δεσμός μαζί του. Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση μιλούν και για μια προγενέστερη «εμμονή» που τους κάνει να πιστεύουν ότι όπλισε τα χέρια της.

Κλειδί στις έρευνες αποδείχθηκαν και τα social media. Η 35χρονη ήταν διαδικτυακή φίλη της Ιωάννας κι μάλιστα διαπιστώθηκε ότι αντάλλαζαν συχνά μηνύματα και φιλοφρονήσεις για τις φωτογραφίες που ανέβαζαν. Από το 2018 και μετά όμως κάτι φαίνεται να άλλαξε. Οι δυο τους σταμάτησαν να έχουν επαφές και πριν από λίγο διάστημα η 35χρονη σχολίασε με ειρωνικό τρόπο το αίτημα φιλίας της Ιωάννας προς τον εργοδότη της. Τον άνθρωπο με τον οποίο η 35χρονη φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση.

Η ίδια πάντως από την πρώτη στιγμή, αρνείται κάθε ανάμειξη στην επίθεση. Και παρότι στο σπίτι της βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες μια τηλεκάρτα αλλά και μια περούκα, η ξαδέλφη της, υποστήριξε μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS ότι αποκλείεται η 35χρονη να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στους συγγενείς της 35χρονης. Πολλοί περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις και κάνουν υποθέσεις.

Οι αστυνομικοί που εξέταζαν την υπόθεση βρίσκονταν εδώ και μέρες στα ίχνη της 35χρονης, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συλλέξει από την ανάλυση των κλήσεων στην περιοχή της επίθεσης, αλλά και τη μαρτυρία του οδηγού ταξί που μετέφερε την δράστιδα από την Καλλιθέα προς το Μετς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστις υπέπεσε σε λάθη σε σχέση με τις κλήσεις σε ταξί το διήμερο που είχε σχεδιάσει την επίθεση της. Για ένα διάστημα υπήρχε σχετικός προβληματισμός στις Αρχές, γιατί το κινητό τηλέφωνο άλλης γυναίκας που είχε θεωρηθεί ύποπτη εμφανιζόταν στις σαρώσεις κλήσεων στην Καλλιθέα και στο σημείο που έγινε η επίθεση με το βιτριόλι. Ωστόσο, για αυτή τη γυναίκα δεν προέκυψε ότι είχε τελικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι εξελίξεις από το πρωί διαδέχονται η μία την άλλη και όλα δείχνουν πως οι Αρχές είναι έτοιμες να ρίξουν άπλετο «φως» στην επίθεση που συντάραξε τη χώρα.

Πηγή: Mega – Live News