Το “πάρτι” σε εστιατόριο της Κηφισιάς και η διασπορά κορονοϊού σε επωνύμους – Τι πραγματικά συνέβη

Όλα όσα είπαν οι γνωστοί δικηγόροι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Χάρης Οικονομόπουλος στο Live News.

Πολύς ντόρος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για ένα “πάρτι” που είχε κάνει ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος σε εστιατόριο της Κηφισιάς και ότι από αυτό το πάρτι είχε υπάρξει μια μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Θάνου Δημόπουλου, μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, όπου έκανε λόγο για ανακρίβειες που κυκλοφορούν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπήρξε κανένα πάρτι, απλά μια συνάθροιση δέκα ατόμων επ’ αφορμή της ονομαστικής εορτής της συζύγου του κυρίου Δημόπουλου.

Ο γνωστός δικηγόρος, τόνισε, επίσης πως ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ήταν θετικός στον κορονοϊό χωρίς, ωστόσο, να το γνωρίζει και ότι «με τη διαχυτικότητά του κόλλησαν πολλοί άνθρωποι γιατί αυτή η ασθένεια έχει μια τρομερή διασπορά».

«Αυτές οι επιθέσεις είναι ανακριβείς, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ουδέποτε υπήρξε πάρτι, ουδέποτε υπήρξε δεξίωση. Ήταν 7 Μαρτίου, πριν ακόμα παρθούν τα μέτρα. Ήταν αυτός, η γυναίκα του και οκτώ ακόμα φίλοι, όπου γιόρταζαν για την ονομαστική εορτή της συζύγου του. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά, ούτε πάρτι, ούτε δεξίωση, ήταν μια ταπεινή γιορτή, όπως έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης, με τη γυναίκα του και λίγους φίλους.

Ο ιδιοκτήτης αυτού του ρεστοράν, μη γνωρίζοντας ότι είναι φορέας του κορονοϊού, είναι άνθρωπος πολύ ευγενής και εκείνο το βράδυ υπήρχαν πάνω από 100 άνθρωποι στο ρεστοράν του. Ξεχωριστά τραπέζια, ξεχωριστές παρέες. Με την ευγένεια που έχει αυτός ο άνθρωπος, τους καλωσόρισε, άλλους τους αγκάλιασε μη γνωρίζοντας ότι είναι άρρωστος.

Μετά από δύο ημέρες, επειδή τον έπνιγαν τα συμπτώματα, έκανα εξετάσεις και διεγνώσθη με κορονοϊό. Και προς τιμήν του πήρε τηλέφωνο όλους όσοι ήταν εκεί και είπε “λυπάμαι, απολογούμαι, δεν ήξερα ότι είμαι άρρωστος”. Και με τη διαχυτικότητά του κόλλησαν πολλοί άνθρωποι γιατί αυτή η ασθένεια έχει μια τρομερή διασπορά. Αυτή ήταν η αιτία που υπήρξαν πολλά κρούσματα εκείνο το βράδυ από παρέες άσχετες», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Λίγο αργότερα, στην εκπομπή Live News παρενέβη ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, ο Χάρης Οικονομόπουλος, ο οποίος έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη σε όλη αυτή την ιστορία.

«Δεν ήταν πάρτι. Η οικογένεια του κ. Δημόπουλου δεν έκλεισε το εστιατόριο. Έγιναν όμως δύο τραπέζια. Στις 7 Μαρτίου και στις 10. Στο δείπνο της 10ης Μαρτίου παρευρίσκονταν άνθρωποι που νόσησαν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν σερβίρει κανένα τραπέζι, ήταν απών στο δεύτερο δείπνο. Υπάρχουν πολλοί γνωστοί που ήταν καλεσμένοι στο δείπνο της 10ης Μαρτίου. Ο ιδιοκτήτης διαγνώστηκε με κορωνοϊό δύο μέρες μετά.

Είναι ανακρίβεια ότι ο ιδιοκτήτης ήταν αφορμή να κολλήσουν όλοι, καθώς όχι απλώς δεν γνώριζε ότι ήταν ασθενής, αλλά δεν ήταν στο εστιατόριο στις 10 Μαρτίου. Από τα 21 άτομα προσωπικού μόνο δύο νόσησαν εκτός αυτού. Ο ένας ήταν ο σερβιτόρος που σέρβιρε το τραπέζι της κ. Δημοπούλου στις 10 Μαρτίου.

Σε μια ηλικία 70 και ετών, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου βρίσκεται εκτεθειμένος. Όχι μόνο νόσησε ο ίδιος από κορωνοϊό αλλά βλέπει τους κόπους μιας ζωής να απειλούνται. Σπιλώνεται ένας άνθρωπος που όχι μόνο δεν ήξερε ότι είχε νοσήσει, αλλά δεν ήταν καν στο εστιατόριο στις 10 Μαρτίου», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος.