Το «Νησί» έσπασε όλα τα κοντέρ και… ερήμωσε τους απέναντι.

Διαβάστε: το φινάλε της σειράς τίναξε το κοντέρ της τηλεθέασης.

Οι τηλεθεατές μάλιστα αγάπησαν τόσο πολύ τη σειρά και τους συντελεστές της που παρέμειναν στο Mega ακόμα και μετά το τέλος της, φέρνοντας την… ανατροπή στη συνηθισμένη κατάταξη.

Να πάρουμε όμως, τις εκπομπές κατά σειρά και να δούμε αναλυτικά τι έγινε στη χθεσινή μάχη του prime time.

Από τις 9 έως τις 10 το βράδυ, στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η «Ζωή της άλλης» σημειώνοντας μέσο όρο 49,1. Απέναντί της το ριάλιτι του ΑΝΤ1 «Μην το πεις στη νύφη» έκανε 9,6 μέσο όρο ενώ η πρώτη ώρα της ξένης ταινίας στον ALPHA σημείωσε μέσο όρο 5,5.

Την επόμενη ώρα, από τις 10 έως τις 11, το «Νησί» γέμισε ασφυκτικά ενώ τα υπόλοιπα προγράμματα… ερήμωσαν. Συγκεκριμένα, η σειρά του MEGA, από τις 10 έως τις 11μιση που προβλήθηκε έκανε μέσο όρο 61,4 ενώ έφτασε μέχρι και 68, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό αποδεικνύοντας και αριθμητικώς το πόσο αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές. Οι απέναντί της συγκέντρωσαν ελάχιστους τηλεθεατές. Το «Wipe out» στον ΑΝΤ1 σημείωσε 6,1 ενώ η ξένη ταινία στον ALPHA ολοκλήρωσε την προβολή της με 4,2 μέσο όρο.

Το «Νησί» όμως συνέχισε και μετά τους τίτλους τέλους να κερδίζει τους τηλεθεατές, φέρνοντας την ανατροπή στη μάχη της τηλεθέασης. Συγκεκριμένα, η «Ανατροπή» που… ξέφυγε από τη συνηθισμένη πολιτική θεματολογία της με το Γιάννη Πρετεντέρη να φιλοξενεί στο στούντιο της εκπομπής του τους συντελεστές της, κατάφερε να σημειώσει υψηλότατες τηλεθεάσεις κερδίζοντας μάλιστα για πρώτη φορά τους «Ράδιο αρβύλες». Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 11μιση ως τις 12 που τα δύο προγράμματα βρέθηκαν απέναντι η μεν «Ανατροπή» σημείωσε 35,5 μέσο όρο ενώ η θεσσαλονικιώτικη παρέα έφερε στον ΑΝΤ1 μέσο όρο 25,6.

Γρηγόρης Μελάς