Το «Next Top Model»… της ΕΡΤ!

Διαβάστε ποιοι κάνουν... κάστινγκ αυτές τις ημέρες στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης

Βέβαια, αν και η διοίκηση της ΕΡΤ φαίνεται δυσκίνητη και ανήμπορη να πάρει δραστικές αποφάσεις, ορισμένες φορές μας… εκπλήσσει με την ταχύτητά της σε ορισμένες διαδικασίες που γίνονται τόσο γρήγορα που τελικά αποδεικνύεται πως όταν –και με όποιους- θέλουν… μπορούν!

Όχι, δεν θα αναφερθούμε ξανά στο ανταποδοτικό τέλος-χαράτσι που πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης αφού για ακόμα μία φορά δεν θα ιδρώσει κανενός υπεύθυνου το αυτί και δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα…!

Ωστόσο ενώ εκπομπές που έχουν εγκριθεί είναι στο «περίμενε» η απόφαση της διοίκησης αυτές τις μέρες έχει δώσει εντολή για… δοκιμαστικά σε όλους τους συμβασιούχους που έχουν προσληφθεί. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία λοιπόν σε όλους όσοι προσλήφθηκαν, κλείνονται ραντεβού και πάνε… για γύρισμα.

Είναι σαφές ότι η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης ψάχνει νέα πρόσωπα εκ των έσω για να στελεχώσει κυρίως τα δελτία και εκπομπές της. Πάλι καλά δηλαδή που το… κάστινγκ δεν έγινε πριν από την έγκριση και πρόσληψη, ως μέτρο αξιολόγησής τους!

Έτσι, αν και υπάρχουν αρκετές αρνητικές απαντήσεις από συμβασιούχους που δηλώνουν πως δεν ενδιαφέρονται να περάσουν μπροστά από τις κάμερες, οι περισσότεροι συμβασιούχοι περνούν από το στούντιο και κάνουν δοκιμαστικό. Ανάμεσά τους δε, πρόσωπα που έχουν «γράψει» αρκετές ώρες στον τηλεοπτικό αέρα αποδεικνύοντας ότι τα στελέχη και η… επιτροπή αξιολόγησης, δεν παρακολουθούσε κρατική τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια, με το υπάρχον πρόγραμμα της ΕΡΤ, ούτε και τώρα πρέπει να παρακολουθούν…

Τα αστεία που ακούγονται στους διαδρόμους της κρατικής τηλεόρασης είναι πολλά και τουλάχιστον ορισμένοι το αντιμετωπίζουν με χιούμορ αφού αισθάνονται –όπως λένε- ότι συμμετέχουν στο «Next Top Model» της ΕΡΤ!
Άντε λοιπόν, να δούμε τι θα βγει αυτή τη φορά. από το… ριάλιτι της κρατικής τηλεόρασης!

Γρηγόρης Μελάς