Το «Μπες στο Κλίμα» ταξιδεύει στην Κρήτη

Διαβάστε τι θα δούμε στο στην εκπομπή

Η πρώτη στάση της εκπομπής είναι οι γραφικές Άνω Αρχάνες. Η Χατούνα και ο Κώστας αποφάσισαν να κάνουν μια καλή αρχή. Μονώθηκε η ταράτσα του σπιτιού τους, αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα και οι παλιές συσκευές έδωσαν τη θέση τους σε νέες, καινούριας τεχνολογίας και φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Η Κωνσταντίνα, η μικρή του σπιτιού έβαλε τα γυαλιά στο Γιώργο Λιανό, καθώς απ' ό, τι φαίνεται ήξερε πολλά παραπάνω για την ανακύκλωση απ' ό, τι εκείνος περίμενε. Επίσης,  άλλη μία συσκευή κατέληξε στο κοντέινερ της ανακύκλωσης.
Ο Ενεργειακός Επιθεωρητής έκρινε πως το σπίτι ανέβηκε κατά μία κατηγορία ενώ πριν τις αλλαγές βρισκόταν στην Η', δηλαδή στην τελευταία ενεργειακή κατηγορία.
 
Ο Γιώργος Λιανός φεύγοντας από τις Άνω Αρχάνες οδήγησε λίγο παραπάνω για να βρεθεί στα Ανώγεια του νομού Ρεθύμνου, όπου οι περισσότεροι κάτοικοί του ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Εκεί συζήτησε με έναν από τους παλιότερους βοσκούς του χωριού.
 
Στην ενότητα «Άνθρωποι» αυτήν τη βδομάδα φιλοξενείται ο Αλέξανδρος Χουμεριανός, ένας από τους ιδρυτές του εκθεσιακού χώρου «Ενέργεια και Περιβάλλον», μία ιδιωτική πρωτοβουλία στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί μαθητές από όλα τα σχολεία ενημερώνονται για τη βιομάζα ως εναλλακτική πρώτη ύλη και βλέπουν πώς αυτό λειτουργεί στην πράξη.

Η εκπομπή έχει στόχο να κάνει τους θεατές να συνειδητοποιήσουν πως με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο σπίτι τους μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην …προστασία του πορτοφολιού τους.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 19.00 στον ΣΚΑΪ.