Το κείμενο του Νίκου Μαστοράκη για το τελευταίο ταξίδι του Ντάνου Λυγίζου

«Ήταν πολύ καιρό ανήμπορος σε γηροκομείο που...»

Ο ηθοποιός παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος «έφυγε» από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων έπειτα από μάχη που  έδινε με ιδιαίτερα επιθετική ασθένεια. O 76χρονος είχε εγκαταλείψει τη Στέγη Ηλικιωμένων και εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με δύσπνοια και η επιβαρημένη του κατάσταση δεν επέτρεπε δραστική φαρμακευτική θεραπεία. Δυο λόγια για το χαμό του έγραψε ο παλιός του συνεργάτης, ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης, λέγοντας έτσι το δικό του αντίο στον παρουσιαστή.

«Ανήμερα Χριστούγεννα διάλεξε ο Ντάνος Λυγίζος για το τελευταίο του ταξίδι. Ήταν σαν να λέει «χα, κορόιδα, δεν έχετε χιούμορ, ακόμη και στις γιορτές πεθαίνουν οι άνθρωποι για να γλυτώσουν τις κρυοκ@λες ευχές.» Η θα έλεγε «ρε σεις, είμαι τζαμπατζής, τόσα έλκηθρα περνάνε, ας πάρω ένα για τον άλλο κόσμο.» Ήταν πολύ καιρό ανήμπορος σε γηροκομείο που το είχε ο ίδιος επιλέξει και τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο. με αναπνευστικό πρόβλημα. Μέχρι τα 77 του, έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα στο χιούμορ, πλακατζής ο ίδιος, καλός χωρατατζής και πολύ πειστικός στον ρόλο του sidekick που του έδωσα από τις πρώτες τηλεοπτικές μέρες του στο Super Bingo, στην παρουσίαση του Candid Camera με τη Μπετυ, στο «Ένα Κουτί Γεμάτο Θαύματα,» με τον Γιώργο Μούτσιο, σαν παρτνερ της Ελένης Ράντου στο «Όχι τα Νέα του ΑΝΤ1 .» Για να τον γνωρίσετε οι νεότεροι και να τον θυμηθείτε όσοι είχατε γελάσει μαζί του, να ένα link από το μουσικό σπέσιαλ «Να τα ξαναπούμε» που παρουσίασε μαζί με τη Μπετυ. Ευκαιρία να δείτε πώς κάναμε μουσικά σώους τον καιρό που δεν υπήρχε μια και τα σκηνικά γίνονταν με τα φτηνότερα υλικά.»

Θυμηθείτε ατάκες και πρόσωπα από το σατιρικό «ΟΧΙ τα νέα του ΑΝΤ1»
 

 

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΤΑΝΟΥΑνημερα Χριστουγεννα διαλεξε ο Ντανος Λυγιζος για το τελευταιο του ταξιδι. Ηταν σ…

Δημοσιεύτηκε από Nico Mastorakis στις Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015