Το διάγγελμα Μουμπάρακ που κάλυψαν όλα τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα

Η ομιλία του μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας οργή και θυμό στους ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ. Ο Χόσνι Μουμπάρακ απολογήθηκε, τονίζοντας ότι αισθάνεται μεγάλο πόνο για όσους έχασαν τη ζωή τους στα τελευταία γεγονότα, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων της λαϊκής εξέγερσης, επισήμανε ότι ο αγώνας τους δεν θα είναι μάταιος και πρόσθεσε ότι έχει πειστεί απολύτως από τις τίμιες προθέσεις και τα τίμια αιτήματα των νεαρών διαδηλωτών.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, κάτι που είχε αναφέρει και πριν μερικές ημέρες. Επισήμανε ότι μέρα με την ημέρα η Αίγυπτος θα προχωρά προς μία ειρηνική μετάβαση και δεσμεύτηκε ότι θα προστατεύτσει το Σύνταγμα.

Πρόσθεσε ότι θα άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην Αίγυπτο και ότι προτίθεται να προτείνει την αλλαγή πέντε άρθρων του Συντάγματος και την κατάργηση ενός έκτου.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να φύγει από την Αίγυπτο, δήλωσε ότι θέλει να ταφεί στο αιγυπτιακό έδαφος αλλά δεν είπε ούτε λέξη για την οριστική αποχώρησή του από την εξουσία, γεγονός που εξόργισε το πλήθος της πλατείας Ταχρίρ που πετούσε παπούτσια στην τηλεοπτική εικόνα του Μουμπάρακ και φώναζε τα συνθήματα «Κάτω ο Μουμπάρακ» , «Μουμπάρακ τελείωσες» και «Φύγε τώρα» .

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο NewsIt

Δείτε τις ανακοινώσεις του Αιγύπτιου προέδρου, όπως μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα: