Την Τρίτη στον »αέρα» τα 6 τραγούδια για την Eurovision

Διαβάστε τις λεπτομέρειες...

Στις 20:00 θα μεταδοθούν τα υποψήφια τραγούδια για τον τον ελληνικό τελικό, που θα αναδείξει τη φετινή συμμετοχή της ΕΡΤ στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων:

ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΚΑΣ

Ο  Λούκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κύπρο. Από πολύ νεαρή ηλικία έδειξε την κλίση του για το τραγούδι και τη μουσική. Με την υποστήριξη της οικογένειας του και παράλληλα με τις μαθητικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε και μουσικές σπουδές.

Πήρε το πρώτο δίπλωμα στη κλασική κιθάρα και για πέντε χρόνια διδάχθηκε βυζαντινή μουσική, ενώ δεν έχανε την ευκαιρία να συμμετέχει σε φιλαρμονικές ορχήστρες στη Κύπρο, πειραματιζόμενος και σε άλλα μουσικά όργανα.
Όλα έδειχναν όμως ότι υπερτερούσε το τραγούδι και έτσι η πρώτη επίσημη προσπάθεια του ως τραγουδιστή, του χάρισε και το πρώτο βραβείο στο 12ο  διαγωνισμό σύνθεσης κυπριακού τραγουδιού του ΡΙΚ.

Έρχεται στη Αθήνα και ενώ είναι ήδη φοιτητής στο πανεπιστήμιο στο τμήμα της Βιολογίας, υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο μουσικό διαγωνισμό «X FACTOR»  2008 – 2009 και είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής με εξαιρετικά σχόλια για τις φωνητικές του ικανότητες και για τη σκηνική του παρουσία.

Αμέσως μετά, κάνει το πρώτο του δισκογραφικό βήμα με δημιουργό τον καταξιωμένο Γιώργο Θεοφάνους. Έτσι κυκλοφορεί ψηφιακά το πρώτο του single «Δεν φαντάζεσαι».

Από το 2009 μέχρι σήμερα συνεργάζεται σε ζωντανές εμφανίσεις με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και την Έλενα Παπαρίζου, ενώ παράλληλα έχει οργανώσει ένα δικό του ευέλικτο γκρουπ και τραγουδάει σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα.
Το 2011 τον βρίσκει σε νέα δισκογραφική εταιρεία, την MINOS-EMI, με πολλές αισιόδοξες δισκογραφικές προτάσεις για το άμεσο μέλλον. Ως προς τις ζωντανές εμφανίσεις, τον βρίσκει στην Ιερά Οδό, με τον Δημήτρη  Μητροπάνο και τη Πέγκυ Ζήνα.


ΝΙΚΚΗ ΠΟΝΤΕ

Η Νίκκη Πόντε γεννήθηκε το1991 και ζει στον Καναδά. Συμμετείχε στις οντισιόν της Νέας Υόρκης για το talent show Χ-factor και κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις τις κριτικής επιτροπής με τον αυθορμητισμό και το ταλέντο της.
Έχει κάνει 10 χρόνια όπερα και τώρα φοιτά σε μουσικό πανεπιστήμιο του Καναδά. Έχει κερδίσει μουσικούς διαγωνισμούς στο Τορόντο και δηλώνει λάτρης της Aretha Franklin.

Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα της ήταν να έρθει στην Ελλάδα και το κατάφερε μέσα από τον διαγωνισμό του X-factor. Απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της, η Νίκη περνάει όλες τις ώρες της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μελετώντας τα τραγούδια της. Η Νίκη από τον Ιανουάριο του 2011 ανήκει στο δυναμικό της Sony Music.

ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ

Οι Τριημιτόνιο ξεκίνησαν την πορεία τους μέσα από τη διαδικασία του «X Factor1» καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Ακολούθησαν συνεργασίες με την Πέγκυ Ζήνα, τον Σάκη Ρουβά, τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Κώστα Καραφώτη. Μετά την αποχώρηση του τρίτου μέλους και την αντικατάσταση του από τον Άγγελο Αυγουστή ήρθε η μεγάλη συνεργασία με το Δημήτρη Μητροπάνο και την Πέγκυ Ζήνα στη Ιερά Οδό και η ηχογράφηση και κυκλοφορία του πρώτου τους single «Μαρκαδόρος» σε παραγωγή Άλεξ Παναγή από τη δισκογραφική εταιρία «7».

Άρχισαν να περιοδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο ηχογραφώντας παράλληλα το album τους. Συνέχισαν τις μεγάλες συνεργασίες με τον Σταμάτη Γονίδη και τον Νίνο, και μετέπειτα με τον Γιάννη Πάριο και τον Σταμάτη Γονίδη στο «Fever» όπου και τραγουδούν ακόμη.

Στις 13 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τριημιτόνιο» με την ίδια ομάδα. Στο album εκτός από τους ίδιους και τον ταλαντούχο Δημήτρη Φάκο που έδωσε το δικό του προσωπικό στίγμα, έγραψαν οι: Γιώργος Σαμπάνης, Σάννυ Μπαλτζή, Άλεξ Παναγή, Γιώργος Σταυρόπουλος.

Ο Μάριος γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Αγάπησε από μικρός τη μουσική και το ταλέντο του στο τραγούδι ήταν εμφανές. Έκανε σπουδές στο marketing και τραγουδούσε για έξι χρόνια με το μουσικό σχήμα «Φάλτσα Όνειρα».
Ο Δημήτρης είναι από την Αθήνα και από μικρός είχε πάθος με τη μουσική. Η κιθάρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Σπουδάζει λογιστική, ενώ έχει δίπλωμα στην κλασική κιθάρα.

Ο Άγγελος κατάγεται κι αυτός από την Κύπρο και είναι το νεότερο μέλος της παρέας. Είναι πάντα αγκαλιά με την κιθάρα, το λαούτο ή το μαντολίνο του. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο οποίο σπούδασε δάσκαλος.

ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ

Η Βαλάντω Τρύφωνος, γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1988 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, Θεωρίας, Αρμονίας και Σολφέζ σε ηλικία μόλις πέντε ετών.

Για πρώτη φορά την είδαμε τηλεοπτικά το 2006, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό ανάδειξης του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κύπρο στην Eurovision. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και τις σπουδές της στην Αγγλία στο Queen Mary – University of London στον τομέα του Environmental Science.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, μετακομίζει στην Αθήνα, όπου και δηλώνει συμμετοχή στο talent show «Greek Idol». Το όνειρο της γίνεται πραγματικότητα: ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Sony Music σαν έπαθλο της νικητήριας θέσης στον τελικό του show, στον οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά το τραγούδι της «Στην Δίπλα Θέση» σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου & στίχους Νίκου Μωραϊτη.

Αμέσως μετά την νίκη της στο παιχνίδι, βρέθηκε στο πλευρό της Άννας Βίσση για δύο μοναδικές συναυλίες στην Κύπρο. Το καλοκαίρι του 2010 την βρήκε στην Θεσσαλονίκη να τραγουδάει στο σχήμα του Γιάννη Πλούταρχου και το κοινό να την λατρεύει.

Σήμερα βρίσκεται στο Fever με τον Γιάννη Πάριο και τον Σταμάτη Γονίδη και παράλληλα ετοιμάζεται για τα επόμενα δισκογραφικά της σχέδια.  

 
ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ

Τα «Κόκκινα Χαλιά» αποτελούνται από τους: Αλέξανδρο Δημόπουλο, Φώτη Δεληνικόλα, Λευτέρη Γιαννόπουλο και Γιώργο Παπαδημητράκη. Το όνομα του συγκροτήματος αντικατοπτρίζει την αγάπη των μελών του για την μουσική και την πίστη σε αυτό που κάνουν. Η λέξη «Χαλιά» συμβολίζει την πραγματικότητα, το έδαφος, τον ρεαλισμό, την προσγείωση, ενώ το κόκκινο το πάθος και την ένταση.

Ο  Αλέξανδρος Δημόπουλος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε μουσική τεχνολογία και πιάνο. Έχει εργαστεί ως πιανίστας σε διάφορες μουσικές σκηνές, ενώ συνέθεσε τη μουσική για την θεατρική παράσταση «Misery».

Ο Φώτης Δεληνικόλας σπούδασε μουσική τεχνολογία, έχοντας κάνει Master στην Αγγλία, όπου εργάστηκε ως ηχολήπτης. Έχει συμμετοχή σε ένα CD με ορχηστικά κομμάτια, στα οποία παίζει μπάσο και κιθάρα.

Ο Λευτέρης Γιαννόπουλος  σπούδασε μουσικός σε ωδεία στην Αθήνα και τη Βοστόνη. Παίζει ντραμς, κιθάρα, πιάνο και μπάσο. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε διάφορα κέντρα και σκηνές.

Ο Γιώργος Παπαδημητράκης γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον από Έλληνες γονείς και φοιτά στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ. Έχει συνεργαστεί με τους: Γιώργο Αλουπογιάννη, Μαριάννα Γερασιμίδου και Δήμο Αναστασιάδη και συμμετείχε σε stand up comedy στο «Σταυρό του Νότου».

Τα Κόκκινα Χαλιά δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2008 και με στόχο την δημιουργία μιας μπάντας με ξενόφερτο ποπ και ροκ ήχο. Στο πλαίσιο των εμπορικών συνθηκών, δηλώνουν συμμετοχή στο X FACTOR όπου και καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό.

Τον Φεβρουάριο του 2009 υπογράφουν με την Sony Music και το ταξίδι ξεκινάει με τον δικό τους «Χαρταετό», προάγγελο του άλμπουμ τους, στο οποίο υπογράφουν τη μουσική ο Γιώργος Θεοφάνους και τους στίχους ο Θάνος Παπανικολάου.

Τον Μάρτιο του 2009 ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Νικόλα Μεταξά, ενώ το πρώτο τους τραγούδι σκαρφαλώνει τις θέσεις των charts των ελληνικών ραδιοφώνων. Όλο το καλοκαίρι κάνουν sold out εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο όπου και παρουσιάζουν το πρώτο τους CD single «Φύγαμε» που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2009. Τον χειμώνα του 2009 εμφανίστηκαν στο Guzel, καθώς και στον Σταυρό του Νότου  μαζί με τον Μύρωνα Στρατή .

Τα Κόκκινα Χαλιά κυκλοφόρησαν, τον Μάιο που μας πέρασε, ψηφιακά το τραγούδι «Εμείς», ενώ το καλοκαίρι έκαναν πάνω από 35 live σε όλη την Ελλάδα. Το τραγούδι με βάση το Music Control παρέμεινε στο TOP 100 για δύο μήνες με πάνω από 18 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στούντιο για να τελειώσουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ το οποίο θα περιλαμβάνει και δικές τους συνθέσεις.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ

Η Αντιγόνη Ψυχράμη είναι κάτοχος dip LCM (IN PERFORMING IN MUSIC THEATRE). Είναι τελειόφοιτος του μουσικού σχολείου Ιλίου και απόφοιτος με Αριστείο της Δραματικής Σχολής «Μαίρη Βογιατζή Τράγκα».

Από το 1991 παρακολουθεί μαθήματα κλασικής κιθάρας και τραγουδιού με τον κ. Δημήτρη Τυπάλδο και από το 1999 παρακολουθεί μάθημα φωνητικής με τον κ. Πάνο Δήμα. Ακόμα, έχει σπουδάσει χορό (Λάτιν, Μπαλέτο, RnB) στις σχολές Π. Μεταξόπουλου, Φ. Ευαγγελινού και Α. Σμαραγδάκη.

Από το 1991 έως σήμερα είναι μέλος της παιδικής χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με καταξιωμένους καλλιτέχνες (Μ. Θεοδωράκης, Δ. Γαλάνη, Χ. Αλεξίου, Α. Πρωτοψάλτη, Δ. Τσακνής Γ. Νταλάρας κ.α.) και στο εξωτερικό (το 1994 στην Πορτογαλία σε μουσικό διαγωνισμό για παιδιά και το 1999-2000 για τον απόδημο Ελληνισμό στη Μελβούρνη και στο Σίδνεϊ.) Ακόμα, έχει συμμετάσχει στη δισκογραφία της χορωδίας («Λούνα πάρκ», «Χάρτινο φεγγάρι», «Είναι καιρός», «Δες τη λαμπρό φεγγάρι», «Ολύμπια», κ.α.)

Το 1995 – 1996 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση «Μελωδία της Ευτυχίας»με την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη.

Το 1997 συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα στο CD «Θεσσαλονίκη – Γιάννενα με δυο παπούτσι πάνινα»,  και συμμετείχε και σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 2003 – 2004 συμμετείχε  στη θεατρική παράσταση «Grease» στο θέατρο Λαμπέτη με τη Σμαρούλα Γιούλη σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλου και Βασιλικής Ανδρίτσου. Ακόμα, συμμετείχε στην Τηλεταινία «Πυξίδα» σε σκηνοθεσία Κ. Παπαχαραλάμπους και στις σειρές «Το μικρό σπίτι στο Παγκράτι» «Νταντά» και «Safe Sex».

Το 2005 έλαβε μέρος στη Θεατρική παράσταση «Ο Βιολιστής Της Στέγης» στο θέατρο Βεάκη με τον Γρηγόρη Βαλτινό σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.

Το 2006 – 2007 συμμετείχε στη Θεατρική παράσταση «Το Μαγαζάκι Του Τρόμου» στο θέατρο Κιβωτός σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλου και Βασιλικής Ανδρίτσου

Το 2007-2008 συμμετείχε  με τον Διονύση Τσακνή σε συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το 2009 τραγουδούσε στην Ακτή Πειραιώς με τους Β. Παπακωνσταντίνου, Σάκη Μπουλά, Γιάννη Ζουγανέλη κ.α.
Το 2009-2010 πρωταγωνιστεί στο Musical «RENT» στον ρόλο της Mimi, σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλου στο θέατρο χώρα-σφεντόνα.               
              
Το 2010 συμμετείχε στο Talent show «Greek Idol»

Το 2010-2011συμμετέχει σε εμφανίσεις με τον Δ. Μητροπάνο και την Π. Ζήνα στην Ιερά οδό.