Τηλεθέαση πρωινών εκπομπών: Μεγάλη μάχη με νικητές και ηττημένους

Δείτε αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης για την πρώτη μέρα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν...

Αυτό ήταν… καλοκαίρι τέλος για τις πολύ πρωινές εκπομπές. Οι εκλογές της 20 Σεπτέμβρη έφεραν πίσω στα πλατό άρον άρον τους παρουσιαστές των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών και μαζί με αυτούς «παρέσυραν» και τις ψυχαγωγικές εκπομπές -δύσκολοι καιροί για να μην πάρεις κομμάτι από την τηλεοπτική πίτα. Ο Γιώργος Παπαδάκης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η Χριστίνα Λαμπίρη πήραν θέση από χθες στην αρένα, εκεί που βρέθηκαν πρώτοι πριν από μερικές μέρες οι Καμπουράκης – Οικονομέας και Λυριτζής – Οικονόμου.

Τι έπαθε η Nielsen όταν τους συνάντησε όλους μαζί; Τρελάθηκε…! Με λίγα λόγια, η σύγκρουση για την πρωτιά στους πίνακες τηλεθέασης ήταν σφοδρή και το τελικό αποτέλεσμα άφηνει πολλούς παίκτες ευχαριστημένους.

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων: ΕΡΤ Ενημέρωση 6:00 – 12:00, Πρώτη Γραμμή 6:00 – 10:00, Κοινωνία Ώρα Mega 7:00 – 11:00, Καλημέρα Ελλάδα 7:00 – 10:00, Happy Day 8:00 – 11:00, Με το καλημέρα 8:00 – 11:00

Με την έναρξη της εκπομπής τους στις 6 το πρωί, ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου έχουν στη διάθεσή τους μία ώρα για να φτάσουν το ποσοστό τους στο 40% μέχρι να βγουν στον αέρα οι άλλες εκπομπές που τους κλέβουν παραπάνω από το μισό. Έτσι, η εκπομπή του ΣΚΑΪ κατάφερε να έρθει πρώτη στο γενικό σύνολο με 22,3%, παίζοντας για μια ώρα χωρίς αντίπαλο. Ο Γιώργος Παπαδάκης σκαρφάλωσε στο 19,5% και ακολούθησαν: Καμπουράκης – Οικονομέας με 15,5%, Σταματίνα Τσιμτσιλή με 12,3%, η εξάωρη πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 με 6,1% και η Χριστίνα Λαμπίρη με 5,8%.

Στο δυναμικό κοινό η σειρά άλλαξε… Πρώτο τερμάτισε το Happy Day με 18,6% και στη δεύτερη θέση πέρασε η Πρώτη Γραμμή με 14,8%. Το Καλημέρα Ελλάδα συγκέντρωσε το 13% των τηλεθεατών ηλικίας 15-44 και ακολούθησαν: Κοινωνία Ώρα Mega 8,9%, ΕΡΤ Ενημέρωση 5,2%, Με το καλημέρα 4,6%.

Για την ώρα, οι τηλεθεατές φαίνεται ότι κινήθηκαν περισσότερο διερευνητικά πριν καταλήξουν στο αγαπημένο τους πρόγραμμα. Έτσι, με τα πρώτα νούμερα τηλεθέασης καμία εκπομπή δεν μπορεί να …ανοίξει σαμπάνιες. Η χρονιά μόλις άρχισε και η δουλειά βρίσκεται μπροστά για όλους.

Γιώργος Σκρομπόλας

Δείτε τις μετρήσεις τηλεθέασης αναλυτικά