Tηλεοπτική σεζόν 2011 – 2012 Πρωταγωνιστής οι επαναλήψεις.

Διαβάστε τι θα γίνει την νέα σεζόν στα κανάλια

Η ανεξέλεγκτη πλέον πτώση στην διαφημιστική δαπάνη δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους υπεύθυνους προγράμματος των καναλιών.

Ήδη στο MEGA πολλές ζώνες καλύπτονται με επαναλήψεις, καθώς εκπομπές που ήταν προγραμματισμένες για το δεύτερο μισό της σεζόν, είτε έχουν μπει στον «πάγο» για αργότερα, είτε η τύχη τους αγνοείται, όπως το reality παιχνίδι UMAN. Τελευταία απόφαση του Πέτρου Μπούτου να ολοκληρωθούν πρόωρα μέσα στον Μάρτιο οι σειρές «Γενιά των 592» και «Κούκλες».

Τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στην επόμενη τηλεοπτική περίοδο; Ο αρχικός προγραμματισμός στην ψυχαγωγία προβλέπει τέσσερις νέες σειρές στην prime time ενώ τα δύο καινούρια καθημερινά (Roldan Εξίσωση) πηγαίνουν για Γενάρη του 2012. Υπάρχει βέβαια και ένα ακραίο σενάριο που μέχρι στιγμής συγκεντρώνει ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. Να μην βγει καμία καινούρια σειρά, να μεταφερθούν τα «Μυστικά της Εδέμ» στις 22.00 και έτσι το κυρίως τμήμα της prime time να καλύπτεται από τις δύο καθημερινές σειρές και το καινούριο πρόγραμμα (Master Chef, καθημερινές και εβδομαδιαίες σειρές κτλ) να βγουν όλα το Γενάρη του 2012. Γιατί τότε; Γιατί πολύ απλά ο ισολογισμός του Μεγάλου Καναλιού για το 2011 θα έχει κλείσει.

Και στον ΑΝΤ1 όμως ο προβληματισμός είναι ιδιαίτερα έντονος. Άλλωστε οι οδηγίες του COO και γενικού διευθυντή τηλεόρασης Αλεξάντερ Χόλλαντ είναι σαφείς: Περικοπές σε όλα. Ήδη στο χρονοντούλαπο της τηλεοπτικής ιστορίας μπήκαν «Top Chef» και «Next Top Model» καθώς δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι κύκλοι των δύο reality. Όμως στον «αέρα» είναι και η καινούρια σειρά με πρωταγωνίστρια την Ζέτα Μακρυπούλια «Φέρσου σαν Άντρας» που είχε προγραμματιστεί να προβληθεί από Φθινόπωρο. Άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες μια σειρά που είχε κλείσει η Ρένα Ρίγγα με τον ΑΝΤ1, το «Σπίτι μου σπιτάκι» έφυγε με προορισμό το MEGA όπου θα έχουμε αλλαγές στο καστ αλλά και χαμηλότερο μπάτζετ. Στα συρτάρια του καναλιού παραμένει η κωμική σειρά του Πάνου Αμαραντίδη «Ελεύθερος κι ωραίος» με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Πυρπασόπουλο και Θάλεια Ματίκα.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο τρίτος κύκλος του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» θα βγει κανονικά με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο και κριτές τους Βαγγέλη Περρή, Ευγενία Μανωλίδου και Ηλία Ψινάκη.

Το μεγάλο ερωτηματικό βέβαια που θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες είναι τι μέλλει γενέσθαι με το σύνολο της πρωινής ζώνης (07.00 – 10.00 και 10.00 – 13.00) του καναλιού του Αμαρουσίου.