Τηλεμαραθώνιος στην ΕΡΤ για τη UNICEF

Ποιοί θα βρεθούν εκεί, ποιοί θα το παρουσιάσουν

Με σύνθημα «Βοηθάμε τους φτωχούς σε όλο τον κόσμο» και με τη συμμετοχή πολλών επώνυμων καλεσμένων, ο Τηλεμαραθώνιος φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει όλους τους Έλληνες, ώστε να συμβάλουν στη σημαντική αυτή προσπάθεια αλληλεγγύης.

 

Στα δύο στούντιο του κτιρίου της ΕΡΤ στην Κατεχάκη που θα διατεθούν για τη βραδιά, θα δώσουν το δικό τους «παρών» επιφανείς πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, ηθοποιοί, εικαστικοί, αθλητές, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικοί παρουσιαστές και άλλοι επώνυμοι. Μήνυμα θα στείλει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής, καθώς και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι δήμαρχοι των μεγάλων Δήμων της Αττικής.

 

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς θα συμμετάσχουν ο Χρήστος Νικολόπουλος με την ορχήστρα του, η Φωτεινή Δάρα, ο Στέλιος και ο Άγγελος Διονυσίου με την ορχήστρα τους, η Μελίνα Ασλανίδου, η Γιώτα Νέγκα, το συγκρότημα «Εν Καρδία», η Χρύσπα, καθώς επίσης και οι χορωδίες του Σπύρου Λάμπρου και του Δημήτρη Τυπάλδου. Στο πιάνο θα συνοδεύει τους προσκεκλημένους ερμηνευτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου ο συνθέτης Στέφανος Κόκκαλης, ο οποίος και συνέθεσε ένα τραγούδι ειδικά για τη φετινή διοργάνωση. Τηλεφωνικά θα παρέμβει η Νανά Μούσχουρη.

 

Τον Τηλεμαραθώνιο θα παρουσιάσουν (κατά σειρά) οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Μαρία Σαράφογλου, Λένα Αρώνη, Μαριλένα Κατσίμη, Δώρα Αναγνωστοπούλου, Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστας Αρβανίτης, Νίκος Αγγελίδης και Προκόπης Δούκας. Από τα στούντιο θα περάσουν παιδιά από πολλά σχολεία που φιλοξενούν τον κουμπαρά της Unicef, καθώς και εκπρόσωποι από τα μαιευτήρια «ΡΕΑ», «ΙΑΣΩ» και «ΓΑΙΑ» και το Θέατρο Μπάντμιντον.

 

Κατά τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου, θα υπάρξει σύνδεση στις 17.00 με την εκπομπή του Δεύτερου Πρόγραμματος της ΕΡΑ «Ροκ συναναστροφές» με τον Πάνο Χρυσοστόμου, καθώς και με την εκπομπή του Πέτρου Αδάμ στο KOSMOS 93,6 μία ώρα αργότερα. Επίσης, θα γίνουν συνδέσεις με όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και πολλούς ραδιοσταθμούς σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις, καθώς και απευθείας συνδέσεις με τις ζωντανές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών. Απευθείας σύνδεση θα γίνει επίσης με τον κινηματογράφο «Village Cinemas» (εμπορικό πολυκατάστημα «Τhe Mall Athens»), όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Νήσος 2» και θα προσφέρει στη UNICEF 0,50 ευρώ από κάθε εισιτήριο, την πρώτη ημέρα προβολής της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

 

Παράλληλα, η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος με την βοήθεια των Δήμων Ιλίου, Περάματος και Αγίας Βαρβάρας εμβολιασμούς για τα ανεμβολίαστα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, που ζουν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέσα από αυτή τη δράση, περισσότερα από 300 παιδιά θα εμβολιαστούν και θα αποκτήσουν βιβλιάριο υγείας για να μπορέσουν να εγγραφούν στα δημόσια σχολεία της χώρας μας.

 

Την ημέρα του Τηλεμαραθωνίου (Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, στον αριθμό 211 1041 000, που θα λειτουργήσει ειδικά για τις ανάγκες της βραδιάς.

 

Κάθε χρόνιο έξι εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από πείνα. Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά. Η πείνα δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει χρώμα, δεν έχει πατρίδα. Είναι παντού η ίδια και έχει παντού το ίδιο αποτέλεσμα: τον θάνατο. Οι χώρες του πολιτισμένου κόσμου δεν μπορούν πλέον να κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα. Πρέπει και μπορούν να βοηθήσουν.

 

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, που μαστίζει τις αναπτυγμένες χώρες έχει πολύ πιο σοβαρές επεκτάσεις και συνέπειες στις χώρες του Τρίτου κόσμου. Εκεί οι στρατιές των πεινασμένων μεγαλώνουν και τα θύματα της πείνας αυξάνονται. Η ανθρωπιστική βοήθεια και η αλληλεγγύη στις χώρες αυτές είναι πλέον ζωτικής σημασίας.