Τι τηλεθέαση έκανε η ΕΡΤ την πρώτη μέρα που βγήκε στον αέρα;

Τι έδειξαν οι μετρήσεις τηλεθέασης για την επιστροφή της ΕΡΤ;

Από το πρωί της Πέμπτης στις 6, η ΕΡΤ είναι και πάλι στις οθόνες μας μετά από δύο χρόνια. Το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 στο πρώτο 24ωρο λειτουργίας της ήταν κυρίως ενημερωτικό, με διαδοχικές ζωντανές εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Πώς υποδέχτηκαν οι τηλεθεατές τη νέα ΕΡΤ;

Τον Εθνικό Ύμνο και το πρώτο σήμα που έπεσε στον αέρα στις 6 το πρωί είδε το 21,7% του τηλεοπτικού κοινού που είχε εκείνη την ώρα τους δέκτες του ανοιχτούς. Για τις επόμενες έξι ώρες -μέχρι τις 12 το μεσημέρι- η τηλεθέαση της ΕΡΤ1 κινήθηκε γύρω στο 10% – 11%. Ήταν οι ώρες που στον αέρα ήταν οι ενημερωτικές εκπομπές με τους: Νίκο Αγγελίδη, Βασιλική Χαϊνά, Μαριλένα Κατσίμη, Γιάννη Δάρα, Φάνη Παπαθανασίου και Μάριον Μιχελιδάκη.

Στο επόμενο τρίωρο τα νούμερα ήταν μονοψήφια. Διψήφια έγιναν και πάλι μεταξύ 15:00 – 18:30, όταν τη σκυτάλη πήραν αρχικά ο Αντώνης Αλαφογιώργος με το δελτίο ειδήσεων και στη συνέχεια η Ελένη Χρονά με τον Ανδρέα Ροδίτη και το απογευματινό μαγκαζίνο. Μεταξύ 15:30 – 15:45 τα μηχανάκια της Nielsen έγραψαν 18,9%.

Στο υπόλοιπο της μέρας η τηλεθέαση κινήθηκε αρκετά χαμηλά. Το κεντρικό δελτίο στις 21:00 με τον Πάνο Χαρίτο παρακολούθησε το 6% των τηλεθεατών.

Γιώργος Σκρομπόλας

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων