Τι θα γίνει με τους 63 συμβασιούχους που θα προσλάβει η ΕΡΤ;

Διαβάστε τι συμφώνησαν

ΕΣΗΕΑ και διοίκηση της ΕΡΤ προσπάθησαν να βρουν μια λύση στο θέμα των συμβασιούχων. Οι 145, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 18 Φεβρουαρίου, οι 63 που αναμένεται να παραμείνουν, αλλά και τα κριτηρια με τα οποία θα αποφασισθεί κάτι τέτοιο, απασχόλησαν τις δυο πλευρές. 

Η Ένωση Συντακτών επιθυμεί να έχει λόγο στην θέσπιση των κριτηρίων αυτών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν γνωρίζουμε αν είναι εφικτό να γίνει. Ούτως ή άλλως, η παλαιότητα, ή ύπαρξη άλλης δουλειάς είναι κριτήρια που σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις έχει συζητηθεί ότι πρέπει να αποτελεί κριτήριο για τους δημοσιογράφους. Κάποιος που έχει 3 δουλειές, δεν μπορεί να είναι στην ίδια μοίρα με κάποιον που έχει μόνο μια.

Όπως και να ΄χει ως τις 17 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει παρθεί μια απόφαση για την ανανέωση των 63 συμβάσεων, μιας και στις 18 λήγουν.

Στο Ραδιομέγαρο, πάντως, όλοι αναμένουν το νέο πρόσωπο που θα καθήσει στην καρέκλα του προέδρου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες θεσμικές αλλαγές, αφού πηγές αναφέρουν πως ούτε από την πρόοδο του διευθύνοντος συμβούλου, Λάμπη Ταγματάρχη, είναι ικανοποιημένη η ηγεσία της Κυβέρνησης.