Τι θα γίνει με τους 145 της ΕΡΤ ; Η διοίκηση δεν έχει ενημερώσει κανέναν

Διαβάστε πότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις

Με το πρώτο «κύμα» αποχωρήσεων να έχει ήδη χτυπήσει την ΕΡΤ, οι 145 δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην επόμενη λίστα-εξόδου, αγωνιούν για την τύχη τους. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι θα συμβεί, μιας και από την χθεσινή συνέλευση που ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ, δεν βγήκε κάποιο συμπέρασμα, ενώ ούτε η διοίκηση της ΕΡΤ έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

Αυτό αναμένεται να συμβεί την επόμενη Δευτέρα, όταν και η επιτροπή των συμβασιούχων θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Διοίκησης, ενδεχομένως και με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Λάμπη Ταγματάρχη, ενώ δεν αποκλείεται και ένα ραντεβού με τον Υπουργό Επικράτειας, Παντελή Καψή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως στο εγγύς μέλλον να γίνει εκ νέου διαγωνισμός, προκειμένου να προσληφθούν 60 δημοσιογράφοι, ενδεχομένως από τους 145 που θα αποχωρήσουν. 

Oi απεργίες θα συνεχιστούν, αλλά δεν θα είναι 24ωρες. Θα είναι επαναλαμβανόμενες με διάρκεια λίγων ωρών.

Το ιστορικό των αποχωρήσεων

Θυμίζουμε ότι η αντίστροφη μέτρηση για την ΕΡΤ ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου του 2010, όταν δεν ανανεώθηκε η συνεργασία των συμβασιούχων με το κανάλι. Τότε έφυγαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι. Τους επόμενους επτά μήνες το κανάλι λειτούργησε μόνο με τους μόνιμους υπαλλήλους, ενώ η τηλεθέαση έπεφτε συνεχώς. Τον Ιανουάριο του 2011 (18/1) η ΕΡΤ, μετά από διαγωνισμό, προσέλαβε 145 συμβασιούχους και λίγες εβδομάδες μετά βγήκε και το καινούριο πρόγραμμα στον αέρα. Οι συμβάσεις λήγουν στις 18 Ιανουαρίου, δηλαδή σε λίγες μόνο μέρες και όλα είναι στον αέρα, εκτός από το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και φτωχότερο σε ποιότητα και ποσότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοί είναι οι 145 που απολύονται από την ΕΡΤ

Και η Μαρία Σαράφογλου αποχαιρέτησε οριστικά τους τηλεθεατές

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Κώστα Αρβανίτη στους τηλεθεατές

NEWSIT: Γέννησε μόνη της χρησιμοποιώντας το καθρεφτάκι του μακιγιάζ!