Τι θα έκανα στην ΕΡΤ αν έπαιρνα διευθυντικό πόστο

Διαβάστε πότε αναμένεται να επιστρέψει ο παρουσιαστής του "Μένουμε Ελλάδα"

«Η κίνηση δεν ήταν μελετημένη, ήταν απολύτως αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη. Ίσως γι' αυτό να επιβραβεύθηκε από τους πολίτες της Αθήνας» λέει ο Γιώργος Αμυράς, για την πρόσφατη υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές και το 7,4% που συγκέντρωσε ο συνδιασμός των «ποδηλάτων». Ο παρουσιαστής του «Μένουμε Ελλάδα» πιστεύει ότι τον βοήθησε πολύ η αναγνωρισιμότητα που είχε από την εκπομπή, αλλά όπως λέει «αν αποτύχω στο έργο μου στον δήμο, καμιά τηλεόραση δεν θα με σώσει».

Στην ερώτηση για το τι θα έκανε αν γινόταν διευθυντής στη δημόσια τηλεόραση, ο Γιώργος Αμυράς απάντησε ότι θα φρόντιζε «να αποκτήσει παιδικό πρόγραμμα, εκπομπές για το περιβάλλον, την αναπηρία, τον υποβρύχιο πλούτο, τα αρχαία θέατρα και τα επαρχιακά μουσεία, το ποδήλατο, τη δύναμη και τα δικαιώματα του καταναλωτή, εκπομπές για εύρεση εργασίας, για τα κατοικίδια και την άγρια πανίδα μας».

Ο ίδιος δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επιστροφή των συμβασιούχων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, ώστε να ξαναξακινήσουν με νέα επεισόδια στο «Μένουμε Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστροφή τους έχει καθυστερήσει πολλούς μήνες, με την ΝΕΤ να εκπέμπει ακόμα σε …καλοκαιρινό πρόγραμμα. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αμυράς, «η ΕΡΤ βρίσκεται μεσοπέλαγα εν μέσω φουρτούνας»…