Τι είπε ο Γιώργος Παπαδάκης για τον Αιμίλιο Λιάτσο και την απομάκρυνση των Αρβανίτη – Κατσίμη;

Με ποιο τρόπο είχαν ανακοινώσει στον Γιώργο Παπαδάκη την απόλυσή του από την ΕΡΤ;

Πολλές φορές και για αρκετή ώρα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης στην παύση από την παρουσίαση της εκπομπής της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη. Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε μάλιστα και στον Αιμίλιο Λιάτσο για την απόφασή του αυτή: «Θέλω να συμπαρασταθώ στους δύο συναδέλφους μου. Είναι παρέμβαση ωμή στη δημοσιογραφική λειτουργία. Φίλος, αδερφός ο Αιμίλιος, αλλά Αιμίλιε ίσως αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Έχει κάνει ένα φοβερό λάθος».

Λίγο αργότερα ο Γιώργος Παπαδάκης επανήλθε στο θέμα, λέγοντας: «Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση, επειδήσυνάδελφοί μας κάνουν αυτό που επιβάλει η δημοσιογραφική δεοντολογία και το περιεχόμενο και η ουσία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος: κριτική στην εξουσία και ελευθερία της έκφρασης».

Ο παρουσιαστής αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο είχε απολύσει τον ίδιο η ΕΡΤ: «Εμένα μου τοιχοκολλήθηκε την ημέρα της κηδείας της μητέρας μου έξω από το σπίτι μου»!

Σε επόμενη αναφορά του στο θέμα, ο Γιώργος Παπαδάκης τόνισε: «Είναι δημόσια τηλεόραση, όχι κρατική! Θεωρώ ότι η απόφαση ήταν ακραία, υπερβολική και θα ανακληθεί μέσα στη μέρα».

Δείτε το βίντεο:

http://www.youtube.com/embed/Wl9J8wHEnaU

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλη αναστάτωση στην ΕΡΤ για την απομάκρυνση Αρβανίτη – Κατσίμη! Στάση εργασίας εν αναμονή επαναλαμβανόμενων απεργιών