Τι έχουν ετοιμάσει τα κανάλια για την κάλυψη των εκλογών

Διαβάστε αναλυτικά τι θα παρακολουθήσουμε σήμερα στην TV

MEGA
Η ενημέρωση ξεκινάει στις 07.00 με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για τους ψηφοφόρους που πηγαίνουν στα εκλογικά κέντρα ενώ με καλεσμένους στο στούντιο συζητούν για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ακολουθούν στις 10.00 οι Γιώργος Οικονομέας και Δημήτρης Καμπουράκης στην έκτακτη εκπομπή «MEGA Εκλογές 2012 – ώρα της κάλπης» με ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ από τα γραφεία των κομμάτων αλλά και συζητήσεις στο στούντιο.

Στις 14.00 στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων με τον Σωτήρη Δανέζη βλέπουμε αναλυτικά τις τελευταίες ειδήσεις για την ψηφοφορία.

Στις 18.15 αρχίζει η μεγάλη τηλεοπτική εκλογική βραδιά στο MEGA με την εκπομπή «MEGA Εκλογές 2012 – Η ώρα της κάλπης» με την Όλγα Τρέμη συντονίστρια. Μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, θα μεταδίδουν, λεπτό προς λεπτό, τη ροή των αποτελεσμάτων ενώ θα συζητούν με προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής αλλά και της δημόσιας ζωής, για τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με την ασφαλή μέθοδο των exit polls.

Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος. Μαζί θα σχολιάσουν την πρόβλεψη και θα δώσουν την πρώτη εικόνα εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων


ΑΝΤΕΝΝΑ

Η ενημέρωση των τηλεθεατών αρχίζει στις 07:00 με «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 ΕΚΛΟΓΕΣ 2012» , με τον Γιώργο Παπαδάκη.
Οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν ζωντανές συνδέσεις από μεγάλες πόλεις και εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και θα ενημερώνονται για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν πάνε στις κάλπες.

Στις 18:00 η Μαρία Χούκλη, παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης με τη μαραθώνια εκπομπή «Εκλογές 2012, οι Έλληνες αποφασίζουν».

Μαζί της ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλης και σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων, στο στούντιο του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής και προσωπικότητες των γραμμάτων, που θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται.

Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα ακολουθήσει η εντυπωσιακή απεικόνιση των Exit Poll της METRON ANALYSIS. 
Τα αποτελέσματα θα αναλύσει ο Στράτος Φαναράς.

ΣΚΑΪ

Από τις 6 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς παρακολουθεί την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.
Στις 10 τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Σπύρος Μάλλης και η Λίδα Μπόλα με συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα και τη ψηφοφορία σε όλη την Ελλάδα.

Από τις 12.30 έως τις 15.30 ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου συνεχίζουν τον εκλογικό μαραθώνιο. Μαζί τους η Εύα Αντωνοπούλου.

Αμέσως μετά η Πόπη Τσαπανίδου με τους προσκεκλημένους της κάνουν την πρώτη αποτίμηση της ημέρας.
Στις 18.30 αρχίζει η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στο στούντιο ο εκλογικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής θα δώσει και πάλι όπως το 2009 τα πρώτα έγκυρα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών ενώ θα γίνονται ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα και ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων.

Στο στούντιο σχολιάζουν: Αλέξης Παπαχελάς, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Κατερίνα Ακριβοπούλου.


ALPHA

Ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου, τους παρουσιαστές Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου, Έφη Αλεβίζου, καθώς και τον Διευθυντή Ειδήσεων του Ράδιο 9, Γιάννη Ντάσκα θα βρίσκονται από τις 18:00 έως τις 24:00, στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Alpha για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών και να παρουσιάσουν και να αναλύσουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα εκλογικά αποτελέσματα και τα σενάρια της επόμενης ημέρας με τον πιο εύληπτο και ουσιαστικό τρόπο.

Μαζί τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της marc, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll και θα σχολιάσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μορφή που αποκτά ο νέος εκλογικός χάρτης.

NET
Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 6 Μαΐου, περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και σκηνοθέτες, θα καλύψουν με απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα και όλη την περιφέρεια την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Στην κάλυψη των εκλογών θα χρησιμοποιηθούν τρεις δορυφόροι, 15 μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων και δεκάδες τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά συνεργεία ανά την επικράτεια.

Στη διάρκεια της ημέρας, η ΝΕΤ θα ενημερώνει συνεχώς τους τηλεθεατές, σε συνεργασία με την ΕΤ3 και τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Η ενημέρωση θα αρχίσει από τις 06:00 το πρωί, με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη στην «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της εκλογικής αναμέτρησης.

Αμέσως μετά, από τις 10:00 και έως τις 12.00, η Μαρία Σαράφογλου, θα μεταφέρει ό,τι «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ», σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στις 12.00 θα μεταδοθεί ωριαίο δελτίο ειδήσεων με όλη την εκλογική δραστηριότητα.
Μετά το τέλος του δελτίου, στις 13.00, τη σκυτάλη θα παραλάβουν ο Γιάννης Σκάλκος και ο Τάκης Σαράντης, οι οποίοι θα την παραδώσουν στις 15.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ .

Ο μαραθώνιος της εκλογικής βραδιάς θα αρχίσει στις 18:00 με την Έλλη Στάη. Μαζί της στο στούντιο θα βρίσκονται ο Γιάννης Πολίτης και ο Νίκος Φελέκης. Πολιτικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι και άνθρωποι από όλους τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς τομείς, θα ερμηνεύουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

Στις 19.00 ο εκλογικός αναλυτής – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ALCO Κώστας Παναγόπουλος, θα παρουσιάσει στη ΝΕΤ την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, μέσα από τη μέθοδο του exit poll, ενώ αναμένεται ότι μετά τις 21:00 θα μεταδοθεί και η πρώτη σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, μέσω του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης που εφαρμόζει η εταιρεία Singular Logic.

Το μήνυμα της κάλπης για την επόμενη μέρα, θα σχολιάζουν από το στούντιο υπουργοί, στελέχη κομμάτων, αναλυτές και γνωστοί δημοσιογράφοι. Μέχρι το πρωί, η ΝΕΤ θα μεταδίδει κάρτες με όλα τα αποτελέσματα. Το δίκτυο ανταποκριτών της ΕΡΤ, θα μεταφέρει παράλληλα τον αντίκτυπο από τα πρώτα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική.

STAR

Ειδικά για την ημέρα των εκλογών, το δελτίο ειδήσεων θα είναι διευρυμένο σε διάρκεια.
Λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης, θα υπάρξει ανασκόπηση της εκλογικής διαδικασίας ενώ στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστεί η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με βάση τα exit polls.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ανάλυση και σχολιασμός της ψήφου των Ελλήνων, οι πρώτες αντιδράσεις από τα επιτελεία των κομμάτων αλλά και από τους εταίρους στο εξωτερικό, που παρακολουθούν με αυξημένο ενδιαφέρον την εκλογική διαδικασία.

Θα υπάρχουν καλεσμένοι από τους χώρους της πολιτικής και της δημοσιογραφίας αλλά και από τον καλλιτεχνικό χώρο. Όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του Star θα μεταδίδει από τα στρατηγεία των κομμάτων και από το Ζάππειο Μέγαρο. Εκτός από τις ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα, δεν θα λείπουν τα ρεπορτάζ με πρωτότυπα εναλλακτικά θέματα και πολύ χιούμορ.

Παρουσιάζουν ο Παναγιώτης Στάθης και ο Θοδωρής Δρακάκης. Σχολιάζει ο Σταμάτης Μαλέλλης.

Διαβάστε ακόμα:

Πάνω από 26.000 ευρώ για τη δημοσιογραφική κάλυψη στο Ζάππειο

Αφήνουν τα ΜΜΕ για να δώσουν τη μάχη τους στη Βουλή

Τα ξένα ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές

«Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο» – Εκλογές… γέλιου στον ελληνικό κινηματογράφο