Θυμάστε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004 ;

13 Αυγούστου 2004.Ήταν μια τελετή όπως ακριβώς την είχαν περιγράψει.Λιτή και απέριττη μα και συνάμα φαντασμαγορική! Ελληνική,αλλά με στοιχεία χολιγουντιανά

Ήταν μια τελετή έναρξης που την περιμέναμε -εμείς οι Έλληνες- για πάρα πολλά χρόνια. Ήταν αυτό που χρειαζόμασταν για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ο λαός που κάποιοι μας παρουσίαζαν στο εξωτερικό. Και το καταφέραμε, κόντρα στα προγνωστικά. Άσχετα, αν μετά από λίγο καιρό, βυθιστήκαμε και πάλι στην ανυποληψία. 

Στις 13 Αυγούστου η Αθήνα ήταν το κέντρο του κόσμου. Όλοι μίλησαν για μια εξαιρετική τελετή έναρξης, την ώρα που 20.000.000 Έλληνες, όπου γης, δάκρυζαν από συγκίνηση για την ταλαιπωρημένη χώρα τους, που τα έβγαλε πέρα. Σήκωσε τη σημαία ψηλά και φώναξε τον Εθνικό ύμνο σε όλο τον πλανήτη. Έκανε όλον τον κόσμο να την παραδεχτεί. Ναι, ακόμα και τους κακεντρεχείς Άγγλους, Αμερικάνους ή οποιονδήποτε επιχείρησε να λεκιάσει αυτήν τη γιορτή.

Τι κι αν λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί το γνωστό επεισόδιο με τους Θάνου-Κεντέρη ; Οι Έλληνες το ξεπέρασαν, το άφησαν πίσω και υποδέχτηκαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους. Όπως τότε, 3.000 χρόνια πριν.

Για σκεφτείτε το. Τρεις χιλιάδες χρόνια πριν…!

Δείτε το βίντεο που μας γεμίζει ακόμα και τώρα υπερηφάνια

 

Δείτε και τα εγκωμιαστικά σχόλια των σχολιαστών του NBC

Αν θέλετε να θυμηθείτε ολόκληρη την τελετή έναρξης…

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!