Το θρίλερ της Αλοννήσου: Εξελίξεις με τον 30χρονο Γιώργο

Αλόννησος

Στα δικαστήρια θα δοθεί η συνέχεια στο θρίλερ της Αλοννήσου με αγνοούμενο τον 30χρονο Γιώργο από τη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα του Ματούλα Κοτρώτσιου που βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής Φως στο Τούνελ, κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο, εναντίον των δύο ψαράδων, που ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που τον είδαν στο νησί αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας κ. Νίκος Διαλυνάς δήλωσε τα εξής: «Τα αστεία τελειώνουν! Τα χρονικά περιθώρια όσων ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση στενεύουν. Όποιος θέλει να μιλήσει, πρέπει να μιλήσει τώρα. Υπάρχει πλέον προστασία από τις Δικαστικές Αρχές και αυτό πρέπει οι μάρτυρες να το γνωρίζουν. Απευθύνομαι και στους δύο ψαράδες και σε άλλους μάρτυρες. Επαναλαμβάνω! Όποιος θέλει να μιλήσει να μιλήσει τώρα, γιατί μετά θα είναι αργά»! Εξήγησε ακόμα τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν οι «πρωταγωνιστές» του μοιραίου επεισοδίου. Όπως είπε σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, υπάρχουν πολλά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Μερικά από τα στοιχεία και τις αντιφάσεις

  • Ο περίεργος τρόπος και η σειρά με την οποία βρέθηκαν τα ρούχα του Γιώργου.  Αρχικά ο δύτης, την πρώτη μέρα βρήκε την μπλούζα του, ακριβώς στην είσοδο του λιμανιού. Την δεύτερη μέρα βρέθηκε το σορτσάκι του δέκα  μέτρα πιο μακριά.
  • Οι αντιφατικές δηλώσεις των δυο ψαράδων που ήταν παρόντες την βραδιά εκείνη, σε σχέση με όσα δήλωσε αργότερα ο ιδιοκτήτης του  καϊκιού. Επισημαίνεται ότι σε διαφορετικούς χρόνους άλλα ανέφεραν στην οικογένεια και άλλα σε δηλώσεις τους στα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Ακόμα δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι οι δυο αυτόπτες μάρτυρες δεν λογόφεραν με τον Γιώργο, ωστόσο τον «απώθησαν» από το σκάφος.
  • Οι μαρτυρικές καταθέσεις δεν συμπίπτουν για το αν ο Γιώργος κατευθύνθηκε προς τα βράχια ή προς το λιμάνι. Αν κατευθύνθηκε προς το λιμάνι όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες,  γιατί ακούγονταν φωνές από τα βράχια;

Από τα παραπάνω προκύπτει ποινική ευθύνη, καθώς σε άρθρο του ποινικού κώδικα ορίζεται ότι «απαγορεύεται να εκθέσεις άλλον σε κίνδυνο ή να τον αφήσεις να κινδυνεύει».

Η οικογένεια μέσω των δικηγόρων της ζητά να γίνει αναπαράσταση στην Αλόννησο και με εισαγγελική παραγγελία  το ειδικό κλιμάκιο υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού, να πραγματοποιήσει νέα εκτεταμένη έρευνα.

Μήνυση αυτοί, μήνυση κι εγώ…

[dfp_ads id=236982]

Μόλις ανακοινώθηκε η είδηση πως η μητέρα του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο εναντίον των δύο ψαράδων στην Αλόννησο,  το «Τούνελ» τους αναζήτησε για να δώσουν τη δική τους απάντηση. Ο ένας από αυτούς, ο Κρητικός όπως τον αποκαλούν οι κάτοικοι του νησιού, μέχρι τη στιγμή που τον κάλεσε ο δημοσιογράφος της εκπομπής, δεν είχε ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

«Πες στην γκόμενα που ήταν μαζί,  να πει που είναι ο άνθρωπος, γιατί αυτό είναι το σκηνικό… Η πιτσιρίκα αυτή ευθύνεται, αυτή ξέρει…» είπε χαρακτηριστικά στον ρεπόρτερ του «Τούνελ». Ανέφερε πως τον ευχαριστεί το γεγονός ότι  κατατέθηκε μήνυση γιατί θα κάνει το ίδιο και αυτός, ενώ  δεν παρέλειψε να ρωτήσει αν έχουν δοθεί τα ρούχα του αγνοούμενου για περαιτέρω εξέταση στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Αφού έχουν τα ρούχα, θα δουν αν υπάρχουν επάνω κηλίδες αίματος ή δικά μου αποτυπώματα» τόνισε και συμπλήρωσε πως θα ασκήσει κι αυτός τα νόμιμα  δικαιώματα του. Ανέφερε πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον άλλο ψαρά που ήταν μαζί στο επεισόδιο με τον 30χρονο αγνοούμενο. «Ότι είχα να πω, τα είπα στην κατάθεση μου» κατέληξε.