Θρίλερ στο Ηράκλειο Κρήτης με το θάνατο μοτοσικλετιστή! Καρέ – καρέ η πορεία του μυστηρίου

Φως στο Τούνελ

Ο αδερφός του θύματος καταγγέλλει τις απειλές που δέχεται - «Μου λένε κάτσε καλά γιατί θα φας το κεφάλι σου»

Ο Γιώργος Ξυδάκης, δάσκαλος μιας σχολής οδηγών στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι το θύμα στο νέο θρίλερ που παρουσίασε το Φως στο Τούνελ. Η μοιραία βόλτα με την παρέα, το ατύχημα, η εγκατάλειψη και τα κινητά τηλέφωνα που του άρπαξαν για να σκηνοθετήσουν άλλοθι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πραγματογνώμονας στην εκπομπή, συνθέτουν το περίεργο παζλ.

«Μου είπαν να σταματήσω να ψάχνω γιατί θα χάσω και το άλλο μου παιδί»

«Δε θέλω δανεικά φτερά , μου φτάνουν τα δικά σου, έτσι κι αλλιώς ζηλέψανε πολλοί το πέταγμα σου». Με μια μαντινάδα, η μητέρα του άτυχου Γιώργου Ξυδάκη θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του γιου της και ζητά μέσω της εκπομπής να λάμψει η αλήθεια και να μάθει ποιος πραγματικά ευθύνεται για το θάνατο του. «Ακόμα δε μπορώ να πιστέψω ότι ο Γιώργος έχει φύγει. Αυτό το παιδί ήταν η ζωή μου όλη», είπε στην κάμερα του «Τούνελ».

Ο πατέρας του, τον περιγράφει ως ένα χαρούμενο και εργατικό παιδί. Μάνα και πατέρας ψάχνουν να βρουν τις απαντήσεις που θα δικαιώσουν τη μνήμη του γιου τους.

Καρέ – καρέ η πορεία του μυστηρίου

Ο πραγματογνώμονας Κωνσταντίνος Χασιώτης και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ακολούθησε με την κάμερα του «Τούνελ», την πορεία που φέρεται να πήρε το θύμα με την παρέα του, λίγο πριν βρεθεί βαριά τραυματισμένος σε χαντάκι και υποκύψει λίγο αργότερα στα τραύματα του.

«Σε αυτή τη διαδρομή υπάρχουν αρκετές κάμερες, τις οποίες η αστυνομία θα έπρεπε να είχε ερευνήσει. Πήρε το υλικό μόνο από μια κάμερα από το αντίθετο ρεύμα, που δεν είναι αξιοποιήσιμο», ανέφερε ο πραγματογνώμονας.

«Η μοτοσικλέτα του θύματος δεν είχε κανένα μηχανικό πρόβλημα όπως επιβεβαιώνει και ο αδελφός του, που ήταν και συνιδιοκτήτης της», πρόσθεσε.

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός πως ένας από τους βασικούς μάρτυρες και φίλους του θύματος, άλλαξε την αρχική του κατάθεση, αναφερόμενος στο σημείο όπου χωρίστηκαν με τον άτυχο Γιώργο.

«Του άρπαξαν τα κινητά, τον εγκατέλειψαν και έστησαν άλλοθι»

Από το σημείο όπου έγινε το περίεργο ατύχημα και έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Ξυδάκης, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει επαφή άλλου οχήματος με τη μοτοσικλέτα του και φαίνονται ίχνη γκρι χρώματος. Η ζάντα έχει παραμορφωθεί, κάτι που ούτε μπορεί να προϋπήρχε, ούτε έγινε όταν χτύπησε στα βράχια.»

Ο πραγματογνώμονας μίλησε και για το ρόλο και τις κινήσεις των φίλων του θύματος στο τροχαίο.

«Έχουν πέσει σε πολλές αντιφάσεις. Του πήραν τα κινητά και τον εγκατέλειψαν. Άφησαν ένα 15λεπτο για να διασκευάσουν τυχόν συνομιλίες και άλλοθι, έφυγαν και ξαναήρθαν στο σημείο μετά. Στον οδηγό του ΕΚΑΒ έκαναν εντύπωση οι κινήσεις τους και οι αντιδράσεις τους. Ήταν λες και έπαιζαν θέατρο», είπε.

Ο αδελφός έγινε ντέντεκτιβ για να βρει την αλήθεια

Ο Βαγγέλης, αδελφός του θύματος σε ρόλο ντέντεκτιβ, προσπαθεί να βρει στοιχεία και να συνδέσει τα κομμάτια του παζλ που θα οδηγήσουν στη λύση του περίεργου αυτού τροχαίου.

«Υπήρχε και άλλο φρενάρισμα στο σημείο και ήταν σαν κάποιος να του έκλεισε το δρόμο», τόνισε.

«Ο νόμος της σιωπής λέει ότι δεν θα μπλέξουμε με αυτούς τους βοσκούς που μένουν πάνω στο βουνό. Αυτοί παίρνουν το νόμο στα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε μάρτυρες που φοβούνται να καταθέσουν.

«Μου λένε κάτσε καλά και μην το ψάχνεις γιατί θα φας το κεφάλι σου, αλλά εγώ δεν τους ακούω. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου», κατέληξε.

Τα σημάδια στη μηχανή

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας δείχνει στο «Τούνελ» τη μηχανή και τα σημεία όπου φαίνεται να υπάρχουν χτυπήματα από άλλο όχημα, τα οποία προκάλεσαν και την εκτροπή της.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων του θύματος, δεν ενεπλάκη άλλο όχημα στο τροχαίο, σενάριο το οποίο καταρρίπτεται από τα ευρήματα του πραγματογνώμονα που όρισε η οικογένεια.

«Η μηχανή είχε επαφή με ένα αγροτικό αμάξι και με το BMW κάμπριο. Ο πραγματογνώμονας που όρισε το Δημόσιο δε μπήκε στη διαδικασία να κάνει τη σύγκριση και να αξιολογήσει αυτό και άλλα σημαντικά ευρήματα», είπε στην κάμερα της εκπομπής.

Πηγή: anikolouli.gr