Θρίλερ με το πτώμα του Μπιν Λάντεν – Τα αμερικάνικα ΜΜΕ λένε πως έγινε ταυτοποίηση DNA

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες και τι μεταδίδουν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο

Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ένα τηλεοπτικό -και όχι μόνο- θρίλερ, σχετικά με το αν είναι ή όχι νεκρός ο τρομοκράτης. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το δείγμα DNA που ελήφθη από τη σορό του Οσάμα Μπιν Λάντεν ταυτοποιήθηκε με δείγμα που είχαν πάρει πριν από χρόνια από τον εγκέφαλο της αδερφής του.

Επικαλούμενο ανώνυμο κυβερνητικό αξιωματούχο, το CNN αναφέρει ότι υπάρχουν φωτογραφίες της σορού του ηγέτη της Αλ Κάιντα που φέρει τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, ωστόσο δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση αν θα δημοσιοποιηθούν.

Τα μέλη της ομάδας κρούσης, που έφτασαν στην έπαυλη με ελικόπτερο, είχαν εντολή να σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν και όχι να τον αιχμαλωτίσουν, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν άλλα Μέσα, ο Μπιν Λάντεν πυροβολήθηκε στο κεφάλι αφού προέβαλε αντίσταση στους άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Λίγο μετά τις 15.00 ώρα Ελλάδος το τηλεοπτικό δίκτυο ABC έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο υποτίθεται οτι δείχνει το εσωτερικό του κτιρίου στο οποίο σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν. Ο χώρος είναι γεμάτος αίματα.

Νωρίτερα πακιστανικά ΜΜΕ έδωσαν στην δημοσιότητα αυτή τη φωτογραφία υποστηρίζοντας οτι είναι ο νεκρός Μπιν Λάντεν. 'Ομως ήταν πλαστή. «Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν. «Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε», κατέληξε ο Τζαουάντ.

Οι New York Times έγραψαν πως η σορός του Μπιν Λαντεν μεταφέρθηκε από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν και από κει… ρίχθηκε στη θάλασσα. 

Εκείνη την ώρα ξεκίνησε το θρίλερ για το που είναι η σορός και γιατί δεν υπάρχουν φωτογραφίες.

Μάθετε τις νεότερες εξελίξεις και διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ μόνο στο NewsIt