Θρίλερ με τη μυστηριώδη εξαφάνιση Έλληνα στο Λονδίνο

Γιάννης Οικονομόπουλος

Η πόρτα του διαμερίσματος ανοιχτή, το κινητό του με τον φορτιστή στην πρίζα και το πρωινό του άθικτο.

Ο 34χρονος Γιάννης Οικονομόπουλος εξαφανίστηκε πριν τρεις μήνες από το διαμέρισμά του στο Λονδίνο. Η τραγική μάνα απευθύνθηκε στο Φως στο Τούνελ για να βρει τις απαντήσεις που ζητάει γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του γιου της.

«Ζούμε έναν εφιάλτη, είμαστε όλοι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν έχω καμία ενημέρωση από τη σύντροφό του, δεν μου απαντούσε καν στα μηνύματα. Ένας φίλος του γιου μου που μίλησε μαζί της, μου είπε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ τους και ότι αυτή του ζητούσε να χωρίσουν. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συνέβη μετά», είπε συγκινημένη η μητέρα του.

Η μητέρα του αγνοούμενου ναυαγοσώστη μιλάει για τη σχέση που είχε τον τελευταίο καιρό ο γιος της με τη σύντροφό του, αλλά και για τις έρευνες της Βρετανικής Αστυνομίας.

«Έχω μιλήσει κάποιες φορές μαζί της, αλλά έδειχνε μια δυσαρέσκεια, σαν να μην ήθελε να συνεργαστεί. Υποψιάζομαι τα πάντα… Δεν μπορεί να εξαφανίστηκε έτσι. Πριν λίγες μέρες μπήκαν οι Βρετανοί αστυνομικοί με σκυλιά, αλλά δε μου λένε τι βρήκαν. Δε μου απέκλισαν το γεγονός να μην είναι το παιδί μου στη ζωή. Έχουν πάρει και το DNA του στην περίπτωση που βρεθεί για να τον ταυτοποιήσουν.»

Η ίδια απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με την εξαφάνιση του γιου της, να μιλήσει στην εκπομπή ή στις Αρχές.

Η σύντροφος: «Βρήκα την πόρτα ανοιχτή, δεν ήταν μέσα και πανικοβλήθηκα»

Η σύντροφος του αγνοούμενου Γιάννη Οικονομόπουλου μίλησε στο «Τούνελ» από το διαμέρισμα όπου διέμεναν μαζί στο Λονδίνο.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα. Κάθε λεπτό που περνάει σκέφτομαι που μπορεί να είναι και τι να κάνει, γιατί δεν έχει επιστρέψει ακόμα. Δε συνέβη κάτι ασυνήθιστο εκείνη την ημέρα. Του ετοίμασα πρωινό, ετοιμάστηκα για τη δουλειά, ντύθηκα, εκείνος ήταν ακόμα στο κρεβάτι, τον φίλησα και έφυγα. Όταν επέστρεψα, η πόρτα ήταν ανοιχτή. Κατευθείαν μπήκα μέσα, είδα πως δεν ήταν εκεί και άρχισα να τον ψάχνω παντού. Άρχισα να πανικοβάλλομαι και ειδοποίησα την αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια μίλησε και για το μυστήριο γύρω από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην έξοδο του σπιτιού και δεν τον έχουν καταγράψει να φεύγει.

«Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να βγήκε απ’ το σπίτι χωρίς να τον κατέγραψαν οι κάμερες, είναι να πήδηξε από τις σκάλες μας, στο σπίτι του γείτονα.»

Απαντώντας και στις ερωτήσεις δημοσιογράφου της εκπομπής, αναφέρθηκε και στα όσα λέγονταν για τον καβγά τους το προηγούμενο βράδυ.

«Δεν υπήρξε κάποια λογομαχία μεταξύ μας, αλλά τελευταία δεν ήταν ο εαυτός του. Έπινε, οπότε ήταν διαφορετικός. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξαναμιλάω γι’ αυτό. Μου έρχονται στο μυαλό όλες αυτές οι αναμνήσεις. Θα ήθελα να κάνω έκκληση σε όλους όσους βρίσκονται στο Λονδίνο, να έχουν το νου τους και αν δουν τον Γιάννη ή κάποιον που του μοιάζει, να ενημερώσουν αμέσως την αστυνομία. Θέλω απλώς να γυρίσει πίσω», κατέληξε συγκινημένη.

Πηγή: anikolouli.gr