Θλίψη για την μικρή Αναστασία: «Δεν την κερδίζεις, ό,τι και να γίνει δεν μπορείς»

Μικρή Αναστασία

Καθηλώνουν τα μηνύματα του πατέρα και της Έρρικας Πρεζεράκου για την μικρή Αναστασία...

Στη θλίψη βύθισε όλη την Ελλάδα η είδηση πως η μικρή Αναστασια, ηλικία μόλις 7 ετών, έφυγε από τη ζωή. Μόλις πριν από μερικούς μήνες, η μικρή μαχήτρια αναχώρησε για την Αμερική μαζί με τους γονείς της αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει νικήτρια μετά από την πολύ δύσκολη μάχη που έδωσε με μια σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, Ηλίας Τριανταφυλλάκης θέλησε να μοιραστεί τον απύθμενο πόνο και την απέραντη θλίψη που αισθάνεται για αυτή την εξέλιξη με τους διαδικτυακούς του φίλους. Μέσα από μια ανάρτηση που, πραγματικά, καθηλώνει.

Ακολουθεί η ανάρτηση που ο πατέρας έκανε για την Μικρή Αναστασία!

“Της πήρες την ακοή, τις κάναμε καρδιές για να τις δείξουμε ποσό την αγαπάμε, της πήρες την αριστερή πλευρά, περπατούσε και ανέβαινε τις σκάλες με ένα χέρι και ένα πόδι, της πήρες την ομιλία, μας έκανε σχήματα με το χέρι, της πήρες το χαμόγελο, μας έλεγε πως χαμογελάει και ας μη φαίνεται. Της πήρες τη χαρά, τη ζωή της, απομονωμένη από τις φίλες της, την οικογένεια της και το σχολείο της, είχε τους δυο γονείς της κοντά να την αγαπάνε και να την φροντίζουν. Της πήρες την τελευταία απόλαυση το φαγητό, έβλεπε μαστερσεφ και ξεχνιόταν και έκανε ασκήσεις να μπορέσει να ξαναφάει. Της έδωσες τον χειρότερο χειμώνα των 150 ετών να πηγαίνει σε ένα παγωμένο σπίτι 15 φορές τη μέρα τουαλέτα. Αναγκάστηκε να φορέσει πάνες αλλά δε την ένοιαξε γιατί την φρόντιζαν οι γονείς της, όπως ήταν μωρό. Δεν ήθελε ποτέ να κάτσει σε παιδικό καρότσι, την έβαλες σε αναπηρικό.

Της άρεσε να πηγαίνει στο μοναστήρι και στην εκκλησία, την έβαλες σε νοσοκομείο να μην μπορεί να βγει. Της άρεσε να φτιάχνει τα μαλλιά της, της πήρες αρκετά. Τώρα πας να της πάρεις την ανάσα της, μόνο έτσι μπορείς να την λυγίσεις. Όμως δεν την κερδίζεις, ότι και να γίνει δεν μπορείς. Το πνεύμα της δε νικιέται».


Αντίστοιχο δρόμο, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, επέλεξε και η θεία του 7χρονου κοριτσιού, η αθλήτρια Έρρικα Πρεζεράκου για να εκφράσει την μεγάλη της θλίψη.  «Σήμερα θα πας να συναντήσεις τους φίλους σου τα υπόλοιπα αγγελακια εκεί στο Παράδεισο. Χαρές και γέλια που θα κάνετε… παιχνίδια πολλά θα έχουν εκεί για σένα να ξέρεις Αναστασία μου» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο συγκλονιστικό της μήνυμα.

«Μας τίμησες αγγελούδι μου 7 χρόνια της ζωή σου τα μοιράστηκες απλόχερα, θυμίζοντας μας πως είναι οι Άγγελοι στη Γη. Μην μας κοιτάς εμάς εδώ που κλαίμε καρδούλα μου… μην μας δίνεις σημασία, από χαρά είναι αγάπη μου που έκανες ό,τι είχε αποφασίσει η ψυχή σου και ο Θεός… από χαρά είναι τα δάκρυα μας που είχαμε την τιμή να δούμε πως είναι οι νεράιδες… και ποσό μαχήτριες είναι στα ακατόρθωτα… Δεν θα σου πω αλλά λόγια… θα μπω σε σιωπή… μπας και ακούσω το σιγοτραγουδισμα σου απο εκεί ψηλά που θα παίζεις… Καλό Παράδεισο Αναστασία μου…», συμπλήρωσε η Έρρικα Πρεζεράκου στη δημοσίευση που έκανε συνοδεία μιας τρυφερής εικόνας από την μικρή Αναστασία.