Θεοφάνους:Πως βίωσα τη μάχη της μάνας μου με τον καρκίνο

Βίντεο: Η εξομολόγηση του Γιώργου Θεοφάνους...

Ο Γιώργος Θεοφάνους εξομολογήθηκε στο περιοδικό People όλα όσα έζησε στην παιδική του ηλικία με τη μητέρα του, η οποία υπέφερε από καρκίνο του μαστού για πέντε χρόνια. Ο συνθέτης πήρε την απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για πρώτη φορά για το πρόβλημα υγείας της μητέρας του, θέλοντας να τονίσει σε πολλές γυναίκες ότι η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού είναι το σημαντικότερο πράγμα.

''Καλό θα ήταν να καταλάβουν οι γυναίκες ότι πρέπει να κάνουν συχνά όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να νικήσουμε το κακό''. Έστω και μια γυναίκα να επηρεαστεί από αυτή τη συνέντευξη που θα διαβάσει και να ψαχτεί, να μη βρεθεί το παιδί της στη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκα κάποτε κι εγώ, για μένα είναι το σημαντικότερο απ' όλα'', τόνισε.

  Μίλησε,ακόμη, για τη σχέση που έχει με τον πατέρα του, μετά το θάνατο της μητέρας του. ''Υπάρχουν περιόδοι που δεν μιλάμε συχνά, μιλάμε πολύ αραιά,αλλά αγαπιόμαστε. Ο πατέρας μου έζησε πολύ σκληρή ζωή, έχασε τη μαμά πολύ νωρίς, ξαναπαντρεύτηκε δυστυχώς έχασε και τη δεύτερη σύζυγο σε ένα ατύχημα, τώρα όμως ζει μια χαρά σε μια περιοχή κάπου ανάμεσα στη Λευκωσία και τη Λάρνακα…»

Ο Γιώργος περιέγραψε και τη σκηνή που έμαθε ότι η μητέρα του έχει καρκίνο. ''Μας το ανακοίνωσε… Εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να ξέρουν τα πάντα. Είναι πολύ σκληρό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος με τα παιδιά του, είναι να τους μιλάει ξεκάθαρα, για οποιοδήποτε θέμα…»

Δείτε το βίντεο: