Θεόδωρος Πάγκαλος: Συγκινημένη η πρώην διευθύντρια του γραφείου του – «Του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη»

Θεόδωρος Πάγκαλος

"Έζησα μαζί του πράγματα που άλλος άνθρωπος ούτε σε δύο ζωές δε μπορούσε να τα ζήσει", εξομολογείται η Σταυρούλα Δήμου.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης 31/5, βυθίζοντας στο πένθος τον πολιτικό κόσμο.

Η πρώην διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου που διατηρούσε για χρόνια ο Θεόδωρος Πάγκαλος, Σταυρούλα Δήμου, μίλησε στο T-Live και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή, όπου συγκινημένη αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία μαζί του.

«Είχα αυτήν την τύχη να είμαι από πολύ νεαρή ηλικία μαζί του. Έζησα και έμαθα πολλά κοντά του και του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Το μυαλό, η ευφυΐα του, η μόρφωσή του νομίζω ότι σε πολύ λίγους εναπομείναντες πολιτικούς υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή», δηλώνει η Σταυρούλα Δήμου για τον εκλιπόντα πολιτικό.

«Έζησα και τον άνθρωπο και τον πολιτικό. Ως άνθρωπος ήταν πολύ σκληρός, αλλά παρ’ όλη τη σκληρότητα που έδειχνε, είχε πολύ μεγάλες ευαισθησίες. Είχε μάθει στη ζωή του και από την οικογένειά του να μην δείχνει την αδυναμία του», σημειώνει η ίδια.

«Έζησε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον σεβόταν και τον αγαπούσε. Ήταν ο μέντοράς του. Ήταν πολύ γενναιόδωρος και προσπαθούσε να είναι δίκαιος. Έζησα μαζί του πράγματα που άλλος άνθρωπος ούτε σε δύο ζωές δε μπορούσε να τα ζήσει», καταλήγει η κυρία Δήμου για τον Θεόδωρο Πάγκαλο.