Θέλεις να χάσεις λίπος από την κοιλιά! Το ήξερες ότι εξαρτάται από το πρωινό σου;

Υπάρχει τρόπος τελικά να διώξεις το λίπος από την κοιλιά;

 Τι γίνεται όταν η δίαιτα δεν επικεντρώνει εκεί που σε απασχολεί; Σκέφτηκες ποτέ ότι παίζει σημαντικό ρόλο το πρωινό σου;

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου δίνει όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να κερδίσεις τη μάχη…
«Εκτός από το δυσάρεστο αίσθημα που προκαλεί η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, είναι γνωστό πως είναι εξαιρετικά ανθυγιεινή για το άτομο, καθώς η αυξημένη περιφέρεια μέσης έχει συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, ινσουλινοαντίσταση και σακχαρώδη διαβήτη» επισημαίνει!

ΤΑ 3 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΟΙΛΙΑΣ
H διαιτολόγος εξηγεί πως οι παράγοντες που επηρεάζουν το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς είναι οι εξής τρεις:

-Ο σωματότυπος! Η μείωση της κοιλίτσας προϋποθέτει τη μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους, επομένως δυνητικά, κάθε δίαιτα απώλειας βάρους μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο. Ο τύπος του σωματότυπου είναι κατά ένα μεγάλο μέρος θέμα κληρονομικότητας. Εάν η κύρια αποθήκη λίπους είναι η κοιλιά, τότε εκείνη είναι που θα μειωθεί περισσότερο κατά την απώλεια βάρους.

-Μυστικό τα πολλά φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά (μειωμένων λιπαρών), ολικής άλεσης προϊόντα, αλλά και με χαμηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας, γρήγορο φαγητό και αναψυκτικά συσχετίζεται με χαμηλότερη περιφέρεια μέσης.

-Διαχείριση του στρες. Τα επίπεδα κορτιζόλης, επίσης, έχουν συσχετίσει με ινσουλινοαντίσταση και κοιλιακή παχυσαρκία. Επομένως, το στρες μεταξύ άλλων οδηγεί και σε συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Η συσχέτιση της ινσουλινοαντίστασης με την αυξημένη περιφέρεια μέσης φαίνεται αμφίδρομη. Με άλλα λόγια, η αυξημένη περιφέρεια μέσης προκαλεί ινσουλινοαντίσταση αλλά και η ινσουλινοαντίσταση προκαλεί αύξηση της περιφέρειας μέσης.

Διάβασε στο TLIFE τι μπορείς να κάνεις