The Voice – Your Face Sounds Familiar: Ποιο show θα δούμε τον φετινό χειμώνα;

Ποιες εκπομπές έχουν πάρει πράσινο φως για την τηλεοπτική σεζόν 2015-16;

Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές δίνουν παράταση στην αγωνία των συντελεστών εκπομπών και σίριαλ. Το ρευστό πολιτικό τοπίο δεν επιτρέπει στα κανάλια να πάρουν έγκαιρα τις οριστικές τους αποφάσεις για το νέο πρόγραμμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν αναμένεται να έχουμε εξελίξεις πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Με πιθανή ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπαδάκης είναι μέχρι στιγμής ο μόνος σίγουρος για την άμεση επιστροφή του. Ο δημοσιογράφος μπαίνει με το «Καλημέρα Ελλάδα» στην προεκλογική μάχη της ενημέρωσης σε λίγες μέρες.

Η ψυχαγωγία μεταφέρεται οριστικά για Οκτώβρη -ίσως στις 5 του μήνα να βγουν οι πρώτες εκπομπές στον αέρα. Βέβαια, με εξαίρεση τους Ράδιο Αρβύλα και τον Θέμο Αναστασιάδη που δείχνουν να μη βιάζονται για την υπογραφή συμβολαίου, οι υπόλοιποι παρουσιαστές έχουν όλοι το συμβόλαιο στα χέρια τους. Οι πρεμιέρες αναμένεται να γίνουν σταδιακά με πρώτους τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά, με Γρηγόρη Αρναούτογλου, Δημήτρη Ουγγαρέζο, Μαίρη Συνατσάκη και Μαρία Μπεκατώρου να ακολουθούν.

Εκεί που υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή, είναι στο αν θα καταφέρει να βγει στον αέρα το Your Face Sounds Familiar. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Μέσα, προβληματίζει τους ιθύνοντες του ΑΝΤ1 σχετικά με το κατά πόσο μπορούν να «σηκώσουν» την παραγωγή δύο show για τη σεζόν 2015 – 16. Σε περίπτωση που βγει στον αέρα μόνο ένα show αυτό θα είναι το «The Voice», με το «YFSF» να παίρνει νέα αναβολή.

Οι συντελεστές του «The Voice» αυτές τις μέρες «άναψαν» τις μηχανές της προετοιμασίας του τρίτου κύκλου. Πραγματοποιήθηκαν ήδη οι πρώτες συσκέψεις έτσι ώστε να διαμορφωθεί το πλάνο των οντισιόν και των γυρισμάτων. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, το talent show θα επιστρέψει στις οθόνες μας τους πρώτους μήνες του 2016.

Γιώργος Σκρομπόλας