Θανατική ποινή στην Ευρώπη! Εκτελέστηκε 45χρονος για την δολοφονία τριών ανθρώπων

Η Λευκορωσία αποτελεί την μοναδική χώρα της Ευρώπης που εφαρμόζεται ακόμη η θανατική ποινή και προχώρησε στην εκτέλεση ενός 45χρονου άνδρα.

Ο άνδρας που τιμωρήθηκε με την θανατική ποινή είχε καταδικαστεί το 2015 επειδή ξυλοκόπησε και σκότωσε ένα νεαρό ζευγάρι, όπως έγινε γνωστό από μια τοπική μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ ο Αλεξάντρ Τζιλνίκοφ, 45 ετών, συνομίλησε για τελευταία φορά με τον δικηγόρο του στις 30 Μαΐου, μέσα στη φυλακή, σκοπεύοντας να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τις συνθήκες κράτησής του, σύμφωνα με το Κέντρο Βιάσνα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λίγο αργότερα όμως εφαρμόστηκε η θανατική ποινή πρόσθεσε η οργάνωση η οποία πληροφορήθηκε την είδηση αυτή από τους συγγενείς του.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Τζιλνίκοφ και ο Βιατσεσλάβ Σουχάρκο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου στο Μινσκ ένα νεαρό ζευγάρι, ενώ μαχαίρωσαν τα θύματα 140 φορές!

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, τους είχε «προσλάβει» η πρώην σύντροφος του νεαρού άνδρα η οποία ήθελε να τον εκδικηθεί για τον χωρισμό τους, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών αποκαλύφθηκε πως οι δυο δράστες είχαν σκοτώσει και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στο οποίο νοίκιαζαν ένα δωμάτιο.

Αρχικά οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη όμως το Δημοτικό Δικαστήριο του Μινσκ τους επέβαλε τη θανατική ποινή, κατόπιν έφεσης των εισαγγελικών αρχών.

Η θανατική ποινή εφαρμόζεται κάτω από άκρα μυστικότητα στη Λευκορωσία καθώς δεν ανακοινώνεται η ημερομηνίας της εκτέλεσης ενώ τα πτώματα δεν παραδίδονται στις οικογένειες και δεν δίνεται καμία πληροφορία για τον τόπο ταφής τους.

Πηγή: newsit.gr