Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο από το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη

Τέμπη

Κάμερα κλειστού κυκλώματος για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στη θλίψη βύθισε σύσσωμη την ελληνική κοινωνία η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. Το βράδυ της Κυριακής, ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνοντας ακριβώς το μοιραίο λάθος που έκανε ο σταθμάρχης Λάρισας.

Ειδικότερα, στο απόσπασμα παρατηρείται πως ο σταθμάρχης της Λάρισας δεν γύρισε ποτέ το κλειδί επί της οδού Καραγάτση για να αποκαταστήσει την κανονική ροή και να αποφευχθεί λίγο αργότερα η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπ μολονότι είχε στην διάθεση του τουλάχιστον μία ώρα.

Η εικόνα δείχνει το μοιραίο Intercity 62, πριν το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη Λάρισας, με εμφανή την λανθασμένη πορεία που ακολούθησε οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες επιβάτες. Κάμερα κλειστού κυκλώματος στην οδό Βόλου κατέγραψε το τρένο του προαστιακού της Λάρισας ενώ μετά από μια ώρα έχει καταγράψει και το Intercity.

Ώρα 22:09, ο προαστιακός κατευθύνεται προς τον σταθμός της Λάρισας. Το ψαλίδι στην οδό Καραγάτση γυρνάει και το τρένο κατευθύνεται προς την πλατφόρμα 3.

Το μοιραίο λάθος, όμως, είναι ότι το κλειδί δεν γυρνάει ποτέ στην σωστή του θέση και το Intercity μπαίνει στην ίδια ράγα αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση με προορισμό… την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη και σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα.