Τέμπη: Τι λέει στο T Live ο κλειδούχος για τον χειρισμό του σταθμάρχη

Τέμπη

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται ώρα με την ώρα. Στο T-Live μίλησε ο κλειδούχος, ο άνθρωπος που αλλάζει τα κλειδιά στον πίνακα ελέγχου για όλες τις εξελίξεις το μοιραίο βράδυ.

Είστε ο κλειδούχος. Σας ακούσαμε χθες σε ένα διάλογο που κυκλοφόρησε να λέτε «Βασίλη να γυρίσω» και να σας απαντά ο σταθμάρχης «όχι, όχι άστο όπως είναι» γιατί ακολουθεί το 1564. Και του απαντάτε: ‘Έγινε καλώς θα το αφήσω, όπως είναι διαγώνιος». Πληροφορηθήκαμε ότι αυτός ο διάλογος δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν.

Δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν, όπως ακριβώς είπατε. Εγώ εκείνη την ώρα ήμουν σε κάποιο άλλο ψαλίδι, κλειδί για να καταλάβετε κι έκανα χειροκίνητο χειρισμό, να κάνω είσοδο του τρένου από την αντίθετη μεριά, δηλαδή από εκεί που ερχόταν το τρένο από Αθήνα, δηλαδή ήταν εκτός σταθμού. Δεν έχω να κάνω εγώ με το κλειδί που έγινε.

Εσείς ήσασταν στην νότια πλευρά; 

Ήμουν στη νότια πλευρά, έτσι ακριβώς.

Κι όταν ακούμε αυτόν τον διάλογο με πληροφόρησαν ότι το συμβάν είχε ήδη γίνει.

Είχε, ήδη, γίνει το συμβάν, ναι.

Είναι κλειδιά που έχουν να κάνουν με το τοπικό τρενάκι της Καλαμπάκας, μου είπαν, που έρχεται από τα Παλαιοφάρσαλα. 

Έτσι ακριβώς, ναι.

Εσείς εκείνο το μοιραίο βράδυ είχατε βάρδια μαζί με τον σταθμάρχη;

Μαζί ήμασταν, ναι, εγώ ήμουν βάρδια.

‘Ήσασταν μαζί του;

Εκείνη την ώρα που έγινε το περιστατικό και το λάθος όχι. Ήμουν, σας είπα, σε κάτι άλλα κλειδιά κι έκανα χειροκίνητο χειρισμό.

Τι πιστεύετε ότι έγινε από την εμπειρία σας; Συνάδελφοί σας μας ενημέρωσαν ότι το πιθανότερο είναι πως ο σταθμάρχης δεν γύρισε το κλειδί. Δεν επανέφερε το κλειδί ώστε να πάει στην ευθεία γραμμή κι έφυγε διαγώνια από το επιβατικό τρένο. 

Αυτό, αυτό, αυτό που σας είπαν, αυτό έγινε.

Υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργούσε το σύστημα, όπως λέει;

Τώρα δεν είναι αρμοδιότητά μου αυτή να σας πω και δεν μπορώ να σας απαντήσω με ακρίβεια. Εντάξει, καταλαβαίνετε τώρα.

Στις 10.00 ξεκινήσατε την δουλειά;

Ναι, ναι, ναι μαζί. Νύχτα ήμουν κι εγώ.

Πώς τον είδατε; Πώς ήταν το βράδυ της Τρίτης;

Κανονικά ήρθε δουλειά ο άνθρωπος, δεν είχε κάτι. Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα από τον ίδιο. Προτού γίνει αυτό, δεν είχε κάτι δηλαδή.

Γιατί το κλειδί βρισκόταν διαγώνια, είχε χαλάσει κάποιο άλλο τρένο, τι συνέβη;

Διαγώνια; Δεν μπορώ να σας απαντήσω με ακρίβεια, δεν είναι αρμοδιότητά μου να σας πω το τι ακριβώς έγινε εκείνη την ώρα, γιατί δεν ήμουν εγώ εδώ πέρα, έκανα άλλους χειρισμούς εκτός σταθμού.